Vtipy, vtipné články a odkazy XII
Moderátor: Moderátoři
Zkusil jsem najít ještě jiné video: zde , tam je jasně vidět, že pravým motorem skutečně škrtl o beton a jak bonus skončil v trávě.
Něco takového by opravdový profík nikdy neudělal. Leda v případě, kdy by se jednalo o nouzové přistání.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Tady u toho jsem začal mít pochybnosti o tom, že to je skutečnost, v momentě kdy se letadlo přiblížilo k přistávací dráze a definitivně jsem poznal, že to je animace, když po přistání začaly letadlu nepřirozeně poskakovat pneumatiky.
No já zrovna takovej krabí manévr při přistání zažil při úplně první dovolený v Egyptě - to jméno kapitána si budu pamatovat snad do smrti. Samozřejmě se představil ještě na zemi před startem - nějakej Jurajda. A pilotně se "představil" hned startovním manévrem, kdy po "air-bush" vzletu (co nejstrmější stoupání) z dráhy PRG RWY 06 prakticky okamžitě po odlepení pneumatik od betonu vzal za knipl, narval "sedmtřisedmičku" do pravýho náklonu doslova na ucho (seděl jsem na "éčku" = střed vpravo od uličky, na "efku" u okna seděl tehdá 6letej synátor a ten se polekal jak se éro zhouplo a najednou viděl proti oknu to moře světel velký Prahy) a doslova rval éro do nebe jako by mu čert za vocasem seděl. Druhý "ántré" bylo v Hurgádě, kdy dráha má orientaci 160°/340°, my přilítali na přiblížení od severu a foukal skoro čistej "východňár" od Rudýho moře, ale dost rychle, protože aby udržel éro v ose přistání, natočil čumák proti větru o nějakejch 30-35° doleva a narval do motorů asi tak půl plynu, aby nás to nesfouklo do pouště a dosedal nakloněnej nejdřív na pravou nohu. Lidi ječeli ještě boeing nebyl na zemi, ale ustál to a sednul po malým "kůzleti" skoro přesně na osu dráhy, bleskově tam narval revers a rušiče vztlaku a dobrzdil to - při výstupu nám pak letuška říkala, že se bála, že budeme muset čekat ve vzduchu, až se vítr zmírní. Takže jo, jsou i v civilním běžným provozu "střelci", co to umějí vzít do ruky a nebojí se ten kýbl nejtů i s náloží kaštanů roztancovat po nebi. Jde spíš o to, kolika z nich to projde ...ransom píše:O tom žádná. Párkrát jsem taky letěl vnitrostátní linku v Rusku. To se nedá popisovat, to se musí zažít.
Jenomže tohle byla animace. Ekkar by neměl chválit pilota, ale grafika/animátora.
A kutilmile - nelituju tě
Že vám nebylo divný, že se stromy kolem ani nehnou? Kdyby byl takovej protivítr, tak budou ohnutý až k zemi. Tady je pár reálů.Hape píše:že to je animace, když po přistání začaly letadlu nepřirozeně poskakovat pneumatiky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
tak oni se ty stromy hýbou, ale když se zaměříš na letadlo moc je nevnímáš, na podruhé už sem si všimnul, že se hýbou jako celek a to je nereálné. Vůbec se nechovali jako kdyby měli mít větve a listy. Pak samozřejmě ta světla na letadle také mají divné chováníCeleron píše:Že vám nebylo divný, že se stromy kolem ani nehnou? Kdyby byl takovej protivítr, tak budou ohnutý až k zemi. Tady je pár reálů.
A kutilmile - nelituju tě