Vtipy, vtipné články a odkazy XII

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Mysteri

#1171 Příspěvek od Mysteri »

Tak tu by som v kokpite toho lietadla nechcel byť... https://www.youtube.com/shorts/aLCNSSyIDVs
EKKAR

#1172 Příspěvek od EKKAR »

Tak to byl Profík s VELKÝM P. Takhle zakrabovat až nad dráhu a se skoro plným knedlíkem to dorvat k betonu, ten hoch opravdu rozumí svýmu řemeslu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
DukeNuke

#1173 Příspěvek od DukeNuke »

Už po tom pádu po střihu větru měl jasně odmítnout přistání a divertovat na jiné letiště.
Zkusil jsem najít ještě jiné video: zde , tam je jasně vidět, že pravým motorem skutečně škrtl o beton a jak bonus skončil v trávě.
Něco takového by opravdový profík nikdy neudělal. Leda v případě, kdy by se jednalo o nouzové přistání.
ransom

#1174 Příspěvek od ransom »

Že to je video z počítačový hry vám nevadí? Jútúp je jich plnej.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#1175 Příspěvek od Hape »

Jo jo, některý videa už jsou stěží rozeznatelný od skutečnosti. Také jsem se málem párkrát napálil.
Tady u toho jsem začal mít pochybnosti o tom, že to je skutečnost, v momentě kdy se letadlo přiblížilo k přistávací dráze a definitivně jsem poznal, že to je animace, když po přistání začaly letadlu nepřirozeně poskakovat pneumatiky.
dred

#1176 Příspěvek od dred »

Ono pozerať sa z okna lietadla na okolie pristávacej dráhy v asi 30° uhle nie je žiadna sranda...zažil som to...pekne sme mali rite stiahnuté a držali sme sa všetkého - čoho sa dalo :lol: :lol: Ale piloti to zvládli bravúrne... som stále TU :wink:
ransom

#1177 Příspěvek od ransom »

O tom žádná. Párkrát jsem taky letěl vnitrostátní linku v Rusku. To se nedá popisovat, to se musí zažít.
Jenomže tohle byla animace. Ekkar by neměl chválit pilota, ale grafika/animátora.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
DukeNuke

#1178 Příspěvek od DukeNuke »

Proto jsem taky o tom videu hledal víc. Že je to fake byla další možnost.
Mysteri

#1179 Příspěvek od Mysteri »

Hmm. To sa už vážne ničomu nedá veriť... :(
EKKAR

#1180 Příspěvek od EKKAR »

ransom píše:O tom žádná. Párkrát jsem taky letěl vnitrostátní linku v Rusku. To se nedá popisovat, to se musí zažít.
Jenomže tohle byla animace. Ekkar by neměl chválit pilota, ale grafika/animátora.
No já zrovna takovej krabí manévr při přistání zažil při úplně první dovolený v Egyptě - to jméno kapitána si budu pamatovat snad do smrti. Samozřejmě se představil ještě na zemi před startem - nějakej Jurajda. A pilotně se "představil" hned startovním manévrem, kdy po "air-bush" vzletu (co nejstrmější stoupání) z dráhy PRG RWY 06 prakticky okamžitě po odlepení pneumatik od betonu vzal za knipl, narval "sedmtřisedmičku" do pravýho náklonu doslova na ucho (seděl jsem na "éčku" = střed vpravo od uličky, na "efku" u okna seděl tehdá 6letej synátor a ten se polekal jak se éro zhouplo a najednou viděl proti oknu to moře světel velký Prahy) a doslova rval éro do nebe jako by mu čert za vocasem seděl. Druhý "ántré" bylo v Hurgádě, kdy dráha má orientaci 160°/340°, my přilítali na přiblížení od severu a foukal skoro čistej "východňár" od Rudýho moře, ale dost rychle, protože aby udržel éro v ose přistání, natočil čumák proti větru o nějakejch 30-35° doleva a narval do motorů asi tak půl plynu, aby nás to nesfouklo do pouště a dosedal nakloněnej nejdřív na pravou nohu. Lidi ječeli ještě boeing nebyl na zemi, ale ustál to a sednul po malým "kůzleti" skoro přesně na osu dráhy, bleskově tam narval revers a rušiče vztlaku a dobrzdil to - při výstupu nám pak letuška říkala, že se bála, že budeme muset čekat ve vzduchu, až se vítr zmírní. Takže jo, jsou i v civilním běžným provozu "střelci", co to umějí vzít do ruky a nebojí se ten kýbl nejtů i s náloží kaštanů roztancovat po nebi. Jde spíš o to, kolika z nich to projde ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Celeron

#1181 Příspěvek od Celeron »

Hape píše:že to je animace, když po přistání začaly letadlu nepřirozeně poskakovat pneumatiky.
Že vám nebylo divný, že se stromy kolem ani nehnou? Kdyby byl takovej protivítr, tak budou ohnutý až k zemi. Tady je pár reálů.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Puda
Kontaktovat uživatele:

#1182 Příspěvek od Puda »

Dekker

#1183 Příspěvek od Dekker »

Celeron píše:Že vám nebylo divný, že se stromy kolem ani nehnou? Kdyby byl takovej protivítr, tak budou ohnutý až k zemi. Tady je pár reálů.
tak oni se ty stromy hýbou, ale když se zaměříš na letadlo moc je nevnímáš, na podruhé už sem si všimnul, že se hýbou jako celek a to je nereálné. Vůbec se nechovali jako kdyby měli mít větve a listy. Pak samozřejmě ta světla na letadle také mají divné chování
DukeNuke

#1184 Příspěvek od DukeNuke »

Na takový přistání je perfektní Jersey. Fouká tam furt, a to tak, že i stromy a keře jsou ve směru nejčastějšího větru "učesaný". A prší tam zásadně vodorovně :-) Když se vítr trochu stočí, stojí to za to.
EKKAR

#1185 Příspěvek od EKKAR »

Myslím že málokterej airport má takovou pověst, jako Aeroporto da Madeira, Madeira International Airport Cristiano Ronaldo, Aeroporto de Santa Catarina. Portugalskej leteckej ouřad vysloveně vyžaduje, aby piloti co tam lítají absolvovali speciální kurs organizovanej právě pro školení přistání na tohle letiště. V naší momentálně největší letecký společnosti SmartWings má tenhle certifikát dokladující schopnost přistát v trvalý boční turbulenci jenom 6 pilotů. Mimo jiný je jedním z nich i ing.Petr Jirmus, dvojnásobnej mistr Evropy z let 1983 a 1985 a dvojnásobnej mistr světa z let 1984 a 1986 v letecký akrobacii. Jeho vzlet s Maxíkem B-737 z Funchalu jsem osobně zažil. Je to rebel ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“