Poškozená skříň nebo záda starého rádia
Moderátor: Moderátoři
Radio trafo nema.
Nemate nekdo k dispozici vhodny odporovy drat?
Predpokladam, ze pri pokusu o sejmuti sestavy navinute na asi hlinikove desce se rozpadne i nosna cast, na ktere je drat navinut.
Ma nekdo napad jak na to tak, aby to pak vzhledove vypadalo co nejpuvodneji?
Jinak zatim presne hodnoty sekci odbocek neznam.
- Přílohy
-
zdr s.jpg- (263.83 KiB) Staženo 170 x
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- serviceman
Jeden dostatečně starý Luxor je zde. Typ WB 21 je jiný, ale možná tam najdeš určitou podobnost?Hejnicek píše:Luxor. Na stitku je uveden typ 123 DWL.
Hmm, hmm,
taky jsem mel tu myslenku, ale mam rad ty stripky funkcni.
Mozna to ale prerusim, pokud to vzhledove povede do pryc.
Jinak radio uz myslim nebude mit povodni repro, brokat a knofliky. Vystupak u reproduktoru tam asi taky nepatri. Ale je to nasledek nahrady toho reproduktoru.
Sasi - elektronky (krome usmernovacky, ktera je celkem nenapadne presoklovana) a ostatni soucastky vcetne dvojiteho elytu v papirove krabici jsou puvodni.
Jinak ze Svedska odpoved prisla, ze se pokusi s hledanim schema neco udelat,
To Serviceman
To je uplne jinde, muj stroj je mnohem starsi a zcela jiny.
Elektronky 2xHP1018, PP4018 a puvodne V2018. Nejpodobnejsi na osazeni elektronek jsem nasel radio Orion, kde je HP1018 pouze jedna. Jinak stejne osazeni.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jinak v Amáru teď vyšla série článků týkajících se "modernizace" vzácného Telefunkenu 31G, který byl autorem článku kompletně 🤐. Zapojení předěláno, vbastleny modernější elektronky, původní byly "změřeny" spojením mřížky s anodou a připojením na tvrdý zdroj 250 V...
- Dvoulampovka
https://youtu.be/teuVpjptWPg
Jeste premyslim, co se skrinkou, vrch bedny nic moc, ale jinak je lak uchazejici.
Hejnicek píše:dat na privod k anode jednocestne usmernovacky obycejnou pojistku. Znaceni T63E je doufam 63mA?
Muzete nekdo potvrdit?
mám tady takovou "lucerničku" s přívodem za končeným krokosvorkami.
Podle potřeby tam našroubuju žárovku 230V/25W, 60W nebo 100W, podle předpokládaného proudu . . .
po zapnutí je na nažhavení vlákna vidět co se v přístroji děje . . .
a ochrání to taky.
Delam to taky tak, ze prvne bedlive sleduju vlakno te zarovky.
Pojistku jsem dal k usmernovacce proto, kdyz tam valim plne napeti a pred tim mi bylo lito treba nahrazovat nejaky zatezovany kond, ktery by nenadale zacal stavkovat a pred tim byl i nekolikrat omereny
Tady jsem nemel nerv riskovat kvuli nedostupnosti soucastek, tak jsem udelal alespon neco.
Ta pojistka prece jen vypadla, tak jsem oba elyty dal nove, Diky jejich malym modernim rozmerum se mi je docela povedlo "schovat".