Oprava Tesla Condor

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

#121 Příspěvek od starecd »

Pokud ho objednáš v Hadexu a funguje u vás Geis a pumpa OMV, tak je pošta 40Kč. Vyzvedneš si na pumpě a můžeš za ušetřené peníze koupit 2, ale bohužel jim doručení trvá týden, poště ale někdy také.
hrivan

#122 Příspěvek od hrivan »

No už jsem ho objednal v Hadexu poštou.Je na to čas.
Elektronik55

#123 Příspěvek od Elektronik55 »

Vypadá to , že máš pootočenou destičku s kartáči vůči statoru , nebo pootočený komutátor na hřídeli vůči pólovým nástavcům rotoru . Fero-magnet ve statoru se určitě nepohnul , také je důležité před demontáží označit polohu čela vůči statoru .
Vladimír
hrivan

#124 Příspěvek od hrivan »

Tak nebylo co zkazit než přijde nový,tak jsem s ním laboroval a rozeběhl jsem ho,že zvládá převíjení oběma směry,ale play nezvládne při nižším napětí navíjení.To se vůbec nerozeběhne.Tak vyčkám až přijde nový.Zatím díky za všechny reakce.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od Lukas-Peca »

Mně se stalo to, že přivíjecí motorek při přehrávání sice běžel, ale byl moc pomalý. Dopadlo to tak, že to vymotalo celou kazetu dovnitř kazeťáku. Tak jsem do původního pouzdra strčil motorek z nějakého asijského vraku a je klid.
Elektronik55

#126 Příspěvek od Elektronik55 »

hrivan píše:Tak nebylo co zkazit než přijde nový,tak jsem s ním laboroval a rozeběhl jsem ho,že zvládá převíjení oběma směry,ale play nezvládne při nižším napětí navíjení.To se vůbec nerozeběhne.Tak vyčkám až přijde nový.Zatím díky za všechny reakce.

Drž se MB v tabulce , pro převíjení by mělo být na motoru SD svorkové napětí 5,5 V , pro funkci PLAY 3,5 V ! Toto je měřeno dle tabulky za provozu . Svorkové napětí na motoru "naprázdno" bude vyšší , jelikož zdroj napájení není "tvrdý" a liší se ještě dle data výroby přístroje .
Vladimír
hrivan

#127 Příspěvek od hrivan »

Tak dnes přišel z Hadexu motorek,ale ten je PRM-33-1,5 C.Je větší,má menší řemeničku a vyšší otáčky.Už ho tam mají vyfocený,předtím tam nebyl.Potřebuji PRM-33-1,5 L.Sice jsem ho tam narval,ale není to ideální.Ale už to jede.
Elektronik55

#128 Příspěvek od Elektronik55 »

hrivan píše:Tak dnes přišel z Hadexu motorek,ale ten je PRM-33-1,5 C.Je větší,má menší řemeničku a vyšší otáčky.Už ho tam mají vyfocený,předtím tam nebyl.Potřebuji PRM-33-1,5 L.Sice jsem ho tam narval,ale není to ideální.Ale už to jede.

Gratuluji k opravě , ať už to bylo čímkoliv .
Vladimír
Elektronik55

#129 Příspěvek od Elektronik55 »

Doufám , že jsi skontroloval mezikola jak pro převíjení , tak pro funkci PLAY
a "prokluz" pod pravým unášecím kolem ? Nemusím snad zdůrazňovat , že k "prokluzu" musí docházet na spojce pod pravým unášečem , nikoliv na mezikolech !
Vladimír
starecd

#130 Příspěvek od starecd »

hrivan: pokud to jde doladit, nic bych neřešil. Já jsem to měl horší, objednal jsem kondíky, za dobrou cenu a vhodné rozměry(22x35mm). Bohužel mi došly většího průměru(26x37mm) na které nebylo místo, navíc místo Nichiconu(jehož parametry znám) Leaguer. Musel jsem je vrátit. Problém je v tom, že nemají aktualizovaný e-shop. Jediná možnost napsat si parametry do poznámky, ale zas je otázka jestli to dodrží. Když jsem reklamoval, paní jsem vysvětlil o co jde, no a odpověď byla, že ženské, co to vychystávají kontrolují jen parametry, ale rozměry bohužel ne. Po zkušenosti si radši ověřím předem, jestli je zboží přesně podle e-shopu.
Teď jsem se díval a motorky jinde zmizely.
Naposledy upravil(a) starecd dne 14 dub 2016, 19:24, celkem upraveno 1 x.
hrivan

#131 Příspěvek od hrivan »

Motor šel v pohodě doladit,spojka prokluzuje jak má.Musel jsem to vše vyčistit od prachu.Jede dobře-nekolísá.Motorek na webu měli s tím označením,jenom jsem si nevšiml,že je na konci C místo L a nebylo tam nic jiného uvedeno.Nyní už tam dali i tan správný obrázek.Musel jsem sundat ten kroužek,je přibodovaný.
Přílohy
l743_1.jpg
(12.95 KiB) Staženo 83 x
Elektronik55

#132 Příspěvek od Elektronik55 »

starecd píše:Ještě dodatek, maník tam píše, že přidával ferit, ale původně naměřené parametry bohužel neuvedl. Nevěřím ale, že by se zvuk nějak moc změnil.

Tak s těmi přídavnými magnety to mám již za sebou , Hill měl samozřejmě pravdu ! Zvedla se pouze hlasitost ! Zkreslení a rázy do repro při vyšší hlasitosti byly ještě větší ! Sehnal jsem skutečně dobré repro a závada trvala , jenom v menší míře . Musím podotknout , že závada nebyla trvalá , respspektive "náhodile" během provozu . Potom se mě "náhodile" podařilo změřit SS složku na vstupu do konc. NF zesilovače Levý kanál od korekcí přes kond 2µF cca 150mV (mimochodem nový kond) ! Po jeho výměně je
vše OK !
Vladimír
Elektronik55

#133 Příspěvek od Elektronik55 »

hrivan píše:Motor šel v pohodě doladit,spojka prokluzuje jak má.Musel jsem to vše vyčistit od prachu.Jede dobře-nekolísá.Motorek na webu měli s tím označením,jenom jsem si nevšiml,že je na konci C místo L a nebylo tam nic jiného uvedeno.Nyní už tam dali i tan správný obrázek.Musel jsem sundat ten kroužek,je přibodovaný.

V životě se stávají horší věci , kterým musí člověk čelit a pokud je to jenom
motorek , tak co ?
Vladimír
hrivan

#134 Příspěvek od hrivan »

Já si nestěžuji,aspoň mám co dělat.
raduz
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od raduz »

zdravím, dostal se mi do ruk condor. Je z venku poměrně zašlej. Poradí někdo čím čistit skelet? Abych to zbytečně nedomrvil?
Plus ...vím že to je těžký sehnat chybí mu knoflík na mikrofon, vrchní část knoflíku hlasitosti :-)
a na dvířkách kazetové mechaniky je odpadlá ta venkovní lišta s nápisem.
Poradí někdo zda se to dá sehnat?-)

předem díky R.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“