Oprava Tesla Condor
Moderátor: Moderátoři
- Elektronik55
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- Elektronik55
hrivan píše:Tak nebylo co zkazit než přijde nový,tak jsem s ním laboroval a rozeběhl jsem ho,že zvládá převíjení oběma směry,ale play nezvládne při nižším napětí navíjení.To se vůbec nerozeběhne.Tak vyčkám až přijde nový.Zatím díky za všechny reakce.
Drž se MB v tabulce , pro převíjení by mělo být na motoru SD svorkové napětí 5,5 V , pro funkci PLAY 3,5 V ! Toto je měřeno dle tabulky za provozu . Svorkové napětí na motoru "naprázdno" bude vyšší , jelikož zdroj napájení není "tvrdý" a liší se ještě dle data výroby přístroje .
- Elektronik55
- Elektronik55
Teď jsem se díval a motorky jinde zmizely.
- Přílohy
-
l743_1.jpg- (12.95 KiB) Staženo 83 x
- Elektronik55
starecd píše:Ještě dodatek, maník tam píše, že přidával ferit, ale původně naměřené parametry bohužel neuvedl. Nevěřím ale, že by se zvuk nějak moc změnil.
Tak s těmi přídavnými magnety to mám již za sebou , Hill měl samozřejmě pravdu ! Zvedla se pouze hlasitost ! Zkreslení a rázy do repro při vyšší hlasitosti byly ještě větší ! Sehnal jsem skutečně dobré repro a závada trvala , jenom v menší míře . Musím podotknout , že závada nebyla trvalá , respspektive "náhodile" během provozu . Potom se mě "náhodile" podařilo změřit SS složku na vstupu do konc. NF zesilovače Levý kanál od korekcí přes kond 2µF cca 150mV (mimochodem nový kond) ! Po jeho výměně je
vše OK !
- Elektronik55
hrivan píše:Motor šel v pohodě doladit,spojka prokluzuje jak má.Musel jsem to vše vyčistit od prachu.Jede dobře-nekolísá.Motorek na webu měli s tím označením,jenom jsem si nevšiml,že je na konci C místo L a nebylo tam nic jiného uvedeno.Nyní už tam dali i tan správný obrázek.Musel jsem sundat ten kroužek,je přibodovaný.
V životě se stávají horší věci , kterým musí člověk čelit a pokud je to jenom
motorek , tak co ?
Plus ...vím že to je těžký sehnat chybí mu knoflík na mikrofon, vrchní část knoflíku hlasitosti
a na dvířkách kazetové mechaniky je odpadlá ta venkovní lišta s nápisem.
Poradí někdo zda se to dá sehnat?-)
předem díky R.