Letošní počasí, nevídané, poblázněné...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
kokun

#121 Příspěvek od kokun »

Mysteri píše:...
Momentálne externý teplomer ukazuje u mňa 21C. Konečne!

No, nejsme od sebe ani 20km (vzdušnou čarou), ale u nás teď (o 2 hod. později) je stále ještě hic - 29°C :evil:
Včera odpoledne se konečně trochu vzduch zchladil - přehnala se krátká bouřka, ale jako obvykle: víc bouřilo, hřmělo (a hlavně strašilo), než pršelo :cry:
Honza - kokúň
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tady začínají schnout i stromy, a to už je docela vážný.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ZVUK2000

#123 Příspěvek od ZVUK2000 »

ZdenekHQ píše:Tady začínají schnout i stromy,.

To se příroda přizpůsobuje migrantům. Aby se i u nás cítili jako doma. :cry:
Jimmi2

#124 Příspěvek od Jimmi2 »

p32 píše:
xsc píše:A bláboly o Brdech jste vyčetl kde?

Pro tebe i pro toho Jimmiho jsem se teď podíval na internet a ehle, hned první odkaz. Zvládneš to přečíst ?

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/amer ... bJQN7WVdAI

Jo a je to už z 1.4.2015, tak to bude určitě apríl nebo si z nás vláda dělá srandu, ale dosud to tam kupodivu je. To určitě psali rusofilové. :lol:
Zvládnul jsem to přečíst, děkuji za optání.
Jinak také děkuji za odkaz, opravdu mě to moc pobavilo. Články Xénie Žvanivé mám obzvláště rád :D
p32

#125 Příspěvek od p32 »

To jsem rád, žes to zvládnul. :lol:
konosuke

#126 Příspěvek od konosuke »

Synci a děvuchi, tu čtu že pro krystalovou přenosku seignettova sůl je už teplota +30°C kritická kdežto +55°C destrukční tož ako ? Dyť to sou letos u nás běžné teploty a co teprv v tropických krajinách...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
p32

#127 Příspěvek od p32 »

p32 píše:Tak už se můžeme tedy těšit na 5. - 7. srpna, kdy začne opravdové teplo a prej bude i horko. :lol:

Tak co Celerone, jak to bylo s tou bábou? Myslíš, ža to vyjde? :lol:
Celeron

#128 Příspěvek od Celeron »

p32 píše:
p32 píše:Tak už se můžeme tedy těšit na 5. - 7. srpna, kdy začne opravdové teplo a prej bude i horko. :lol:

Tak co Celerone, jak to bylo s tou bábou? Myslíš, ža to vyjde? :lol:

Bába asi žila v době, co zrovna bylo globální ochlazování. (čtyřicátý léta minulýho století) No ale uznej sám, že raní teploty jsou o fous nižší, než byly před měsícem. Ale je to plat prdný. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#129 Příspěvek od p32 »

No, hlavně že je přes den teplo. Ještě bysme se mohli jinak nachladit. :lol:
masar

#130 Příspěvek od masar »

Pití chlazených nápojů může v tomto období vést k nachlazení - moje zkušenost předminulého týdne: více než týden marodění. :wink:
konosuke

#131 Příspěvek od konosuke »

no, hlavně že nám zateplili panelák, plánování rekonstrukcí a investic jsme velkoryse zrušili, vše řídí kouzelná ruka trhu, tedy prachy nejkratší cestou do správných kapes
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
xsc

#132 Příspěvek od xsc »

Ale zateplení paneláku se teď docela hodí. Ono samozřejmě izoluje i proti teplu. Takže na rozdíl od stavu před zateplením se vám nestane, že šáhnete na panel pod oknem a ten má 40°C, jak ho slunce rozpálilo. U mě to znamená snížení teploty v těchto vedrech asi o 3°C proti dobám před zateplením.
Jinak nevím, v jakém domě bydlíte, ale my jsme si na družstvu, dnes SVJ o zateplení rozhodli sami, až když byly vyřešeny důležitější věci.
konosuke

#133 Příspěvek od konosuke »

kurňa, dyť v tý rozpálený betonový kobce nejde dejchat ani v noci a před zateplením jsem i v zimě topil 2h/denně, stačilo to, všechny tyhle srandy šly z úvěru, to nesplatím do smrtky
xsc

#134 Příspěvek od xsc »

U nás to z úvěru nešlo, zaplaceno bylo hned při realizaci. A znát to je. Má to samozřejmě i nevýhodu - až se konečně ochladí, barák bude vychládat pomaleji. Beton nějakou tepelnou kapacitu má.
konosuke

#135 Příspěvek od konosuke »

taky nám zasklili lodžie - musel jsem sundat SAT anténu a YAGI pro FM rozhlas, dali kamery na chodby i do výtahu, dveře na čipovou kartu, já jsem byl zásadně proti, stejně mě přehlasovali, to je Alcatrazz a ne bydlení
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“