Volba zaměstnání.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hydrawerk

#121 Příspěvek od Hydrawerk »

Mimochodem, ten můj známý 4% programátor používá vyspělé maskování. Obléká se jako něco mezi metalistou a Amishem. Kdyby mě o své orientaci neřekl, tak by mě to asi nenapadlo.
V jednom místním špitále je zas prý 4% lékař chirurg, který taky používá maskování. Během nočních služeb tam s ním občas přenocuje jeho kamarádka, která předstírá, že je jeho postelová milenka.
Tak možná je ČR ještě furt docela xenofobní. :( :(
hafca

#122 Příspěvek od hafca »

tatramacek píše:To vím, ale dnes sem byl na pohovoru a od 4.1 nastupuju do nové práce (y)

Je to divný nástupní termín, ale co už. Jen si ohlídej jednu věc, od kdy budeš mít psanou smlouvu. Jestli opravdu od 4.1.2015, pak bys asi měl buď se zaregistrovat na pracáku nebo si sám zaplatit sociální a zdravotní pojištění na ty 3 dny. Takové nedoplatky se neodpouští a většinou se nechávají dlouho vyhnít, aby to pak stálo s penále zato.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
tatramacek

#123 Příspěvek od tatramacek »

Provoz se rozjizdi 4.1. na nocni smene..
Audaces fortuna iuvat
Hill
Administrátor

#124 Příspěvek od Hill »

To ti sice přeju, ale to, odkdy se dělá, zdravotní pojišťovnu ani sociálku zajímat nebude. Ty bude zajímat, jestli jsi byl od 1.1.2015 v pracovním poměru, a to bez ohledu na to, jestli se začíná až čtvrtého. I ty tři dny nepojištění tě mohou přijít hodně draho.
Pohlídej si, aby ti pracovní poměr podle smlouvy vznikl k 1. lednu, nebo se do nástupu ještě zaregistruj na pracáku. Jinak ti nezbude, než ty tři dny pojištění zaplatit ze svého (a čím později, tím dražší to bude).
hafca

#125 Příspěvek od hafca »

Už jsem mu to psal, ale žádné info o smlouvě sem nedal. Snad to vzal alespoň na vědomí.
tatramacek

#126 Příspěvek od tatramacek »

Děkuji pánové za informace, v pátek jdu na vstupní prohlídku a zároven ji nesu k novému zaměstnavateli... Zeptám se jich na den nástupu. Anebo se nahlásím na UP - ještě jednou moc díky vám všem tady :wink:
Audaces fortuna iuvat
EKKAR

#127 Příspěvek od EKKAR »

Podobně jsem se musel zaregistrovat na ÚP i já, když jsem naposledy měnil job - končil jsem 10.6., ale nastupoval jsem až 16.6. - a abych ten tejden bez odvodů nemusel po 10 letech splácet hypotékou, tak jsem se šel zaregistrovat - milou ouřednici málem jeblo, když jsem na ni vytáhnul jak podepsanou výpověď z předchozí práce, tak i podepsanou smlouvu na práci novou. Zčala na mě ječet, proč teda jako chodím na ÚP, když už mám práci zajištěnou - tak jsem ji "jemně" upozornil, že tam bude mezera a že nechci zbytečně doplácet odvody za dobu, kterou mi podle zákona musejí zaplatit oni... Stejně držkovala, jako by to sociální i zdravotní musela platit ze svojí kapsy...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
workhard
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od workhard »

:D Pane, na stravenky ale nevracíme! - Hmm, nevadí, tak mi za zbytek nakrájejte vysočinu. - Tady to máte.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
tatramacek

#129 Příspěvek od tatramacek »

Takže slíbili co splnili..
Ale ta daň :cry:
Audaces fortuna iuvat
hafca

#130 Příspěvek od hafca »

hafca píše:Ale hlavně bude asi brutálně zdaněná.

Takže jsem se nespletl. Ve finále ti z toho co ti dali zbyla tak půlka.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“