Aktuálně Česká pošta 2022-2025
Moderátor: Moderátoři
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
--
Pokud ti nepřijde SMS s informací o zásilce, tak nemusí nutně být chyba u pošty. Příčiny mohou být dvě. Odesilatel neuvedl tvoje telefonní číslo. Pak logicky nedostaneš sms. Nebo odesilatel uvedl telefonní číslo chybně a avíza o tvojí zásilce dostává někdo jiný.
Taky to mohlo souviset s výpadkem T-Mobile; služební telefény u pošty jsou u tohoto operátora, tak je vysoce pravděpodobné, že i zajišťuje avizování.
- jindrichus
Hubert_79 píše:Co se děje s balíkovnou nevím, nemůžu z pozice na které jsem vědět všechno. Můžou mít nějaký trabl na depu v Mechově.
Už vím, kde je zádrhel. V tý Nice v Bydžově berou a přijímají jen když je u nich ve skladu míň než 10 balíčků. Prý že by to neměli kam dát. Netušil jsem, že si můžou vyjednat takovouhle podmínku.
Problém je, že u nic jsem vyřízenej za 30 sekund a parkování 30 m daleko, kdežto na počtě mi to bylo po zadání kódu vydáno "přednostně a bez čekání" (reklamní žvást počty) za 12 minut.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Pošta omezení nemá, tam nemohou říci "máme plno, nebereme". 12 minut je ještě slušný čas. U nás na poště (Petřiny) není výjimkou půlhodina. A to "přednostně" funguje tak, že předběhneš celou frontu. Jako třeba tři čtyři lidi před tebou se stejnou službou a šup, máš z toho 12 minut. Ovšem chystá se další personální optimalizace, takže to bude jen lepší.
Hubert_79 píše:Jako třeba tři čtyři lidi před tebou se stejnou službou a šup, máš z toho 12 minut.
Ale houbeles, na vyvoláváku jsem byl s písmenkem na začátku jedinnej. Prostě jedou na jednu přepážku (je jich tam 4 možná 5). Přede mnou byly samý čísla bez písmenka. Chceš říci, že až to zoptimalizujou, tak tam bude už jen jedna baba, co bude pobíhat mezi bankou, výdejem a příjmem?
- tomasjedno
No nevím, to se mi nezdá. U nás na počtě (100 07) mi to vždycky, když jdu na zrychlený příjem/výdej tzn. s podacím nebo výdejním kódem, tak mi to generuje vyvolávací číslo Exx, ráno je xx malé číslo a odpoledne velké. Těm, co jdou podat/vyzvednout psaní, to generuje trojciferné číslo v souvislé vzestupné řadě, složenkářům tuším obvykle 6xx. A těm, co jdou czechpointovat, to generuje tuším Axx.Hubert_79 píše:Co jsem vykoumal, tak to ty numera a kombinaci s písmenama generuje celkem náhodně, nejde to "opticky" za sebou. Právě aby se někdo necítil předběhnut.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Jinak ty vyvoláváky pro počtu dělá Kadlec elektronika. Ale to jen tak pro zajímavost.
A propo, RR-ka doručovatelka nenosí? Já jen že jsem zrovna stál 3 metry od schránky kam mi cpala předtištěnou výzvu. A navíc nelze vyzvednout ten samej den, co strčej lístek do schránky jako to bylo dřív od 16-té hodiny.
Čím dál kvalitnější služby...
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Předtištěná výzva je formulář, mající dvě funkce. V případě doručení slouží coby potvrzení o převzetí - je tam políčko na podpis. No a když adresát nen zastižen (nebo "není zastižen"), tak to slouží coby výzva.
- tomasjedno