EKKAR píše:Keby boli v riti ryby, nepotrebovali bysme rybníky ani jazerá - a keby prasce mali krídlá, nebolo by treba ani stajní...
Ja by som sa skôr prikláňal k porovnaní výšky majetku zvoleného VOLA pred zvolením a po vypršaní mandátu - a všetko, čo by prevýšilo jeho oficiálny príjem po odpočte primeraných životných nákladov (primeraných pre PRIEMERNÉHO občana štátu) za dané obdobie by sa zdaňovalo 100% sadzbou... A navyše - úradníkom by som dal priamu zodpovednosť za prostriedky, ktorými disponujú - inak povedané ak sa zjistí, že "dakdo" prejebal z fondov v svojej oblasti zodpovednosti pol miliardy, dostal by ich k náhrade. A KAŽDÝ - PADNI KOMU PADNI, ak nemáš, zaplatí to tvoja strana, čo ťa nominovala na tvoju funkciu, lebo tým na seba zobrala aj zodpovednosť za tvoju poctivosť a férové správanie sa. A videlo by sa, ako by rozožraté krysy utekali z politiky...
Hiu, Ekkare, tak ty ses slovak ??
Jo, a mimochodem, Slovaci maji zajimavy projekt - politikaopen.sk. Majetkove priznani politiku na webu, volne dostupne k verejne kontrole. Jen skoda, ze tam jsou jen politici z opozice...