Kde končí inženýři

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hydrawerk

#136 Příspěvek od Hydrawerk »

mtajovsky píše: Na fakultě jsem ale s ní neměl problémy, začínalo se tam od počátků - posloupnosti, řady a poté navazovala infinitezimální matika, funkce komplexní proměnné atd. a končilo se teorií her, ale muselo se to dělat průběžne, z hodiny na hodinu. Celkem jsme měli čisté matiky 7 semestrů (+ 1 semestr lineární algrebry, která se, bůhví proč, jmenovala "geometrie") a můj výsledek, ač průmkaře, byl 6x za 1 a 2x za 2.

Huh, já už jsem na FEKTu měl jenom 4 povinné semestry matematiky.
Hydrawerk

#137 Příspěvek od Hydrawerk »

Longin píše:Podle mě je taky dobrá volba jít v 6. třídě na gympl a po 4 letech na průmku.

Určitě je to dobrý nápad, ale málokomu se do toho bude chtít. Je snadný si zvyknout na třídní kolektiv na gymnáziu.
Longin píše:Sám jsem vystudoval "elitní" průmyslovku v Pardubicích.
To je dobře.
elektrosvit

#138 Příspěvek od elektrosvit »

Jojo, 3 na bakaláři a jeden povinně volitelný na magistrovi. Mohlo by být klidně víc, mě matika bavila. A měl jsem asi štěstí na učitele, jiní docela dost nadávali.
radioelectrum

#139 Příspěvek od radioelectrum »

To štěstí na učitele také hraje dosti velkou úlohu. Mě se zhnusila chemie a to díky hrozné chemikářce co nás pouze nutila se učit názvosloví a vzorečky bez toho aby nám k tomu něco řekla. Například při učení se o olověném akumulátoru nám neřekla to že když je vybitý a je voda nevázaná tak může akumulátor zmrznout, což si myslím že do života je mnohem důležitější než znát vzoreček dobíjení. Kolik jiných užitečných věcí z chemie pro život jsem se díky tomu nenaučil ani nechci vědět.
konosuke

#140 Příspěvek od konosuke »

mtajovsky píše:Končí v obchodu, školství, stáních úřadech, politice nebo jako podnikatelé.

starou belu...bez známostí končí na pracáku a sociálce, nikomu nepotřebný, zbytečný a neužitečný
slabší povaha se oběsí, silnější doufá v zázrak, houno
kdo pochybuje ten nedostal v životě kopa přes varlata
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Sendyx

#141 Příspěvek od Sendyx »

TVL, konosuke, ty by sis měl u vás na náměstí otevřít půjčovnu provazů. :roll:
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
termit256

#142 Příspěvek od termit256 »

:-)
Pikofarad

#143 Příspěvek od Pikofarad »

konosuke píše: silnější doufá v zázrak

Ty ses zatím nepověsil,tak asi čekáš na zázrak.
Nečekej a starej se sám.Práce by mělo být dost,všichni zaměstnavatelé brečí,že nejsou lidi.Nikdo za tebou nepříjde,konosuke mám pro tebe flek za 1000€.Ty musíš dát světu vědět,že jsi k dispozici
Wolfik

#144 Příspěvek od Wolfik »

Heh...když si vzpomenu na doby, kdy mě v krátkém čase odmítli ve více firmách, kde jsem sháněl práci. Nejhorší bylo, že se mnou na poslední chvíli počítali, slibovali hory doly. Nebylo to nic příjemnýho, zvlášt ty vyhlídky na navštěvování pracáku.

Po půlroce praxe v dosavadní firmě se zas ozývají. Mimochodem jednu firmu (korporátní pobočku v ČR) zrušily, že prý za neschopnost nabírat nové zaměstnance :D.

Od té doby nesnáším HR a všechno co prezentuje. :roll:
konosuke

#145 Příspěvek od konosuke »

longin pochopil
Vy ostatní ne
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
dudo02

#146 Příspěvek od dudo02 »

Alebo pochopili všetci ostatní a Konosuke nie :wink: .
Svet sa neustále mení a človek ,ak sa chce o seba postarať, musí byť jednoducho flexibilný...
Aký má zmysel nad niečím fňukať?
PotPalo

#147 Příspěvek od PotPalo »

No, je pravda, že niekedy je to o tom, aká 3,14ča sedí na personálnom. Počul som, že rozhodujú fakty, či má niekto doma psa, a podobne. Potom sa nedivím, že niektoré firmy majú voľné miesto každé dva mesiace už niekoľko rokov.
Atrey

#148 Příspěvek od Atrey »

Longin, Konosuke pochopil, vy ostatni zijete: "American dream"
radioelectrum

#149 Příspěvek od radioelectrum »

PotPalo píše: Potom sa nedivím, že niektoré firmy majú voľné miesto každé dva mesiace už niekoľko rokov.
někde to je záměr, dát minimální mzdu na zkušební dobu, dotyčnému slíbit zvýšení platu po ní třeba o 5000Kč, a po ní nabrat někoho nového a tak pořád dokola.
termit256

#150 Příspěvek od termit256 »

Kdyz oni uchazeci casto navykladaji takove bachorky a ve skutecnosti umi prd, tak leti jeste ve zkusebce.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“