Indukční desky
Moderátor: Moderátoři
Já mám každou půlku přivedenou na zvlášť jistič a troubu taky na zvlášť jistič a za posledních asi tak 7-8 let žádný problém (venkovní 1F 20A).
Ty výkony jsou při normálním vaření poloviční.
- feliz_navidad
Nevím, co je standartní deska, ale všechny, které jsem měl v předběžném výběru, měly možnost připojení buď L1 32A, nebo L1 L2 2x16A.Cust píše:Standardní deska je připravena na připojení na dvě fáze
Fázový posun?Cust píše:Nevím, jak by měla poznat, že jsi ji připojil jen na jednu.
Dík, tohle jsem chtěl vědět.p32 píše:Chová se to naproto normálně. Při přidání hrnce nebo pánve na třetí plotnu to omezí výkon na ostatních o jeden až dva stupně.
- feliz_navidad
To nebude tabulka z ČSN 33 2130 ed.4 Vnitřní elektrické rozvody. Navíc čtyř žilové kabely neobsahují bleděmodrý drát a vnitřní elektrické rozvody s nimi prostě dělat nelze - v EU nelze dělat rozvody čtyř žilovými kabely..
- feliz_navidad
Normu jsem uváděl kvůli tomu, že umožňuje pro 16A jištění použít vodiče o průřezu 1,5mm2 (pod omítkou).
A co je potom tohle? https://www.kvelektro.cz/kabel-cyky-4cx ... z-p1212201Cust píše:Navíc čtyř žilové kabely neobsahují bleděmodrý drát a vnitřní elektrické rozvody s nimi prostě dělat nelze.
Asi jste si nerozuměli. Je toCust píše:- v EU nelze dělat rozvody čtyř žilovými kabely..
kde černá je přívod fáze a hnědá zase odvod fáze a je to dělané právě pro rozvod světel a těch ventilátorů. Na druhou stranu to nemá nic společného se "zásuvkovým" rozvodem od jističe 16 A, které jsou určené pro spotřebiče do 3680 W a mají předepsaný průřez právě těch 2,5 mm². Já jen tak zlehka upozorňoval na tu tabulku, kde nesmyslně chtěli 4 mm².ideální pro připojení svítidel či ventilátorů se dvěma okruhy nebo možností stmívání,
- feliz_navidad