Přelomový rozsudek?

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
samec

#136 Příspěvek od samec »

To je nejaký oficiálny dokument? Americký formát vzor 2016... odvážny príklad.
Naposledy upravil(a) samec dne 07 srp 2020, 22:42, celkem upraveno 1 x.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od Hubert_79 »

Nikde v tom přehledu nevidím pětiúhelný tvar tabulky. Prosím pana vševěda z Třebové, aby mi toto objasnil.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
tomasjedno

#138 Příspěvek od tomasjedno »

Úhel sem, úhel tam - takový detailismus :D
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Habesan »

A ti největší 🤐 si myslí, že je to lichoběžník.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
samec

#140 Příspěvek od samec »

kosoštvorec :)
workhard
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od workhard »

Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
EKKAR

#142 Příspěvek od EKKAR »

Konečně se zdá, že někdo dostal rozum: https://www.autoforum.cz/zajimavosti/tl ... ch-duvodu/
Hlavně že se tady dokážou někteří mlamojové (neboli "mladí moderní jedinci" = rozuměj Č U * Á C I) navážet do jinejch, že jsou starý a nestíhají obsluhovat moderní techniku, když je ten delší ovládací čas dotykovýho infotainmentu vysloveně vědecky doloženej...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Thales
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Thales »

No jo Ekkare, někdo je starej a někdo zase vadnej :) Z toho si nic nedělej, každý jsme nějak postižený :)
Proti displejům nic nemám, na nastavení funkcí, které se používají jen občas a ne za jízdy je to prima - je to přehledné a šetří to místo, ale na běžně používané věci zásadně mechanické ovladače. Asi už jsem podle některých taky starej :)

Ekkar píše:elektromobily nikdo s inteligencí vyšší než má přeseknutá dešťovka nechce ani zadarmo ...

Tak dík, já bych elektromobil nebo alespoň hybrid chtěl. Mám pro to své důvody:

- Většinou nejezdím nějak vyloženě dálkové trasy, dojezd mě proto netrápí. Pokud bych chtěl jet hodně daleko tak si auto můžu půjčit.
- Aktuální situace je, že na řadě míst, kde se musí platit nebo tam nejde parkovat vůbec mají elektromobily a hybridy parkování zdarma. Toho bych dost využíval kvůli tomu, že ty pitomý modrý zóny jsou úplně všude i na naprosto nesmyslných místech. Je mi jasné, že to neníé na věky, ale také je mi jasné, že zase tak raketový nárůst elektromobilů se ještě nějakou dobu konat nebude.
- Dobíjení mě netrápí. Jednak neparkuju před panelákem, takže by nebyl problém si zřídit vlastní dobíjecí stanici (teď neberu v potaz finance) a nebo mám v okolí hned několik dobíjecích stanic. Když zaparkuju přes noc například v nedalekém Kauflandu, tak mě parkovné s dobíjením zdarma vyjde méně než jedno komerční nabití.
- Líbí se mi že při odjezdu a příjezdu je to tiché (takže neruší) a nečadí.
- Není potřeba volnoběh.
- Nikdy jsem neměl zálibu v autech a spalovacích motorech (když nepočítám nějaké technické zajímavosti jako staré stabiláky, obludy typu lodní motor, parní stroje a podobně), tohle je mi bližší.

Jediné co mě na tom sere je, že když se člověk někde naboří tak to hoří. Nikdy člověk neví kdy nějakému tomu článku hrábne, blafne v noci v garáži a shoří mi kvůli tomu dům. U auta se prostě odpojí akumulátor a je to jako mrtvý dinosaurus.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od Hubert_79 »

já bych elektromobil nebo alespoň hybrid chtěl. Mám pro to své důvody:

já bych elektromobil nechtěl. Mám pro to své důvody:
- jezdívám často delší trasy v jeden den (300+ km), často do řití, kde si to fakt nemůžu dobít
- no a už není potřeba pokračovat, tohle je kruciální nevýhoda, kterou ostatní výhody nepřeváží.
Tichost jízdy je fajn, ale i kontraproduktivní. Lidi chodí jak mátohy, čumí do mobilu. Ono není od věci, když je auto i slyšet. V rozumných mezích, pochopitelně.
rnbw

#145 Příspěvek od rnbw »

Ludia casto nepocuju ani benzinovy motor v obytnej zone (<20km/h). Je len otazkou casu, kedy bude zakonom stanovena minimalna hlucnost aut.
Hill
Administrátor

#146 Příspěvek od Hill »

A to si představ, že mám hybrida s bterkou pod sedadlem řidiče... ale není to plugin, baterka slouží jen k pomocnému motoru, kdyby měl být spalovací v neeko režimu. Takže to tě asi nezajímá. Ovšem označení "hybrid" na některých místech v Praze skutečně opravňuje zaparkovat, jen na parkování zdarma jsem ještě nenatrefil.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od Hubert_79 »

Parkování zdarma v modrých zónách v Praze je. A to pro vozidla, co mají méně než 50g CO₂/km a můžou mít značku ELxxx. Což asi "ne"plugin hybrid není.
Jo, plug-in hybrid by mi vyhověl, to ujede hodně, možná i víc, než klasika benzín/nafta.
S čistou elektrikou bych třeba ujel 300 km, ale minout na silnici ceduli "PRAHA 45" a na displeji mít třeba dojezd 50 km by nebylo nic příjemného...
PotPalo

#148 Příspěvek od PotPalo »

Vidím hlavné rozdiely kde by sa ešte dalo zlepšovať. Na klasiku môžem voziť ďalšie palivo v bandaskách a tak predĺžiť dojazd. Dajú sa voziť voliteľné ďalšie batérie pre elektromobil? Klasika má neutrál. Keď sa minie palivo, po zaradení N sa dá odtiahnuť alebo dotlačiť na čerpaciu stanicu. Elektromobil neutrál nemá, a po minutí energie sa z neho stáva betónový blok. Je čo zlepšovať.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od Thales »

Vždycky je co zlepšovat. Nevím jak je to s tím elektoromobilem v reálu, ale pochybuju že by se nedal normálně odtáhnout. Možná to nebude mít neutrál uživatelský (fakt netuším), ale určitě to bude mít něco takového v servisním režimu.

Hille co je to za auto a jakou má kapacitu akumulátoru pro takový pomocný pohon. Třeba teď se snažím oživit jeden olověný aku Panasonic a překvapilo mě, že byl původně určený pro nějaké hybridy od Toyoty nebo Mazdy. respektive překvapila mě tak malá kapacita pro takové využití, jen 51Ah.

Mám pocit, že už někde proběhly nějaké pokusy o nařízení, že elektromobil musí vydávat nějaký zvuk když jede. Mě šlo však o situaci ne během jízdy, ale o tiché dojezdy a rozjezdy zcela bez hluku. Třeba v létě když člověk přijede v noci nebo se rozjíždí do prudkého kopce (ve kterém bydlím) a všichni mají otevřená okna. Nebo kvůli příjezdu štěká u souseda pes.
Celeron

#150 Příspěvek od Celeron »

Thales píše:Nebo kvůli příjezdu štěká u souseda pes.

Je to přesně naopak. Ten maník, co jsem tu psal že nedojel do Prahy a zpět má čokla a když s tím elektropekáčem přijíždí, může se čokl uřvat. Má ještě čoudový Mondeo a na to čokl vůbec nereaguje. Nevím to jistě ale čoklovi asi vadí pištění elektromotorů někde nad 20 kHz. Na bublání čuďáku je od narození zvyklej.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“