Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4
Moderátor: Moderátoři
Nalezená veritaska u sebe neměla žádné příslušenství.
PU500 vlastním, ale je nefunkční. Taky ukazuje nesmysly. Můžu podarovat. Má jednu úpravu - vypínač baterie bokem. Žralo to baterku i při vypnutí.
MiraSt píše: Má jednu úpravu - vypínač baterie bokem. Žralo to baterku i při vypnutí.
To je klasická závada. Vypínač vlevo nahoře je oboustrannej "plošákovej" , plošky tvrdý stříbro a po čase se to stříbro kontaktama rozšmidlá po plošáku. Stačí pomocí 4 špendlíků vypínač rozpůlit, přešoupnout plošky kouskem laminační skleněný tkaniny nebo tou štětinovou gumovací tužkou na pauzáky a pomáznout jen lehce silikonkou a zase složit. A na kupu let máš pokoj.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
stefan31 píše:...a kde zháňaš batérie do tých DU-10? V obchode mi bolo povedané, že sa už nevyrábajú .....
Práve minule v nayke pozeral na mňa mladý ako puk že čo to po ňom chcem, tak som si povedal že skúsim inde. Ale vidím že mám problém... Takže meriam článok: 3,7x1,95 cm. Mohol by ho snáď nahradiť nejaký NiMH článok, napríklad 2/3AA, či niekdajší video záložný 1/3AAA, alebo nejaký 2/3AA 3V Lithium s dvomi kremíkovými diodami v sérii, a pod.? Riešil to tu niekto?
Zítra ji poměřím, ale něco mě říká, že by se místo ní měla vejít alkalická LR-1 průměr 12, dýlka 29 mm s nějakým prodloužením - pólu třeba mosaznou matkou nebo spájenejma podložkama.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!