Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Celeron

#1456 Příspěvek od Celeron »

Tak tam vraz tu matku jak jsem psal výše.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
miroja

#1457 Příspěvek od miroja »

MiraSt píše:Mám to doma. Trochu to navlhlo. V jedné jednotce chybí operák. Jinak je to nepoškozené.
Tak se hlaste.

Zaujem by som mal. Mal by som ist niekedy v juni okolo, zrejme by som sa vedel zastavit osobne.
EDIT: Ale nemusia byt vsetky, kludne sa rozdelim :)
Naposledy upravil(a) miroja dne 15 dub 2024, 19:40, celkem upraveno 1 x.
stefan31

#1458 Příspěvek od stefan31 »

Veď ju tam mám, no nepáči sa mne :D

Stefan31
dred

#1459 Příspěvek od dred »

Mne by stačilo aj len také jedno Fabergého (Teslácke) vajco - len tak.. na porovnanie s inými "oddeľovačmi)..
MiraSt

#1460 Příspěvek od MiraSt »

Tak ty jednotky někam uložím. Rok tomu dávám. Pak to poletí.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
MiraSt

#1461 Příspěvek od MiraSt »

Dneska nález kdy se vyplatilo ohnout se. Zachovalý AVOMET a "Vadaska". Avomet neměří tak se do něho kouknu. Vadaska se mi hodí pro tu vtahovací cívku. Klubko cínu a šňůry.
Přílohy
Fotografie-0087 1.jpg
Fotografie-0087 1.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
judeware

#1462 Příspěvek od judeware »

A svítí té skúšačce SN1 doutnavka?
Naposledy upravil(a) judeware dne 20 dub 2024, 22:43, celkem upraveno 1 x.
Mysteri

#1463 Příspěvek od Mysteri »

Do dnes neviem pochopiť, prečo výrobca ,,Vadasiek" riešil vstup tak, že sa musel ,,šrób" na vstupe prehodiť..... My, všeci na servise, sme to tam HNEĎ vo vnútri preklemovali drátom a vždy sme pri meraní vedeli hneď aj sled fáz, aj prítomnosť fázy.... 😎
MiraSt

#1464 Příspěvek od MiraSt »

Ano, svítí. Plně funkční.
Taky to mám nahoře vyklemované. Pro potřebu měření fázosledu přehazuju jenom spodní drát.
foxrider

#1465 Příspěvek od foxrider »

Taky nechápu, a další záhadou je proč výrobce dodává tak pitomě krátké hroty! :smash:
Protože když potřebuju měřit v průmyslových zásuvkách (CZ 16/32 a u nás v práci i 63 a 125A, a v jejich pětipólové obdobě) které mají hluboko umístěné kontakty tak je to někdy za trest protože si musím vypomáhat nastavením obou hrotů! Jak pevného tak i pohyblivého! :wand:
MiraSt

#1466 Příspěvek od MiraSt »

V době výroby vadasek tyto zásuvky neexistovaly. A na ty oválné, hliníkové to stačilo. Obecně tehdy živé části nebyly tak zaizolované jako dnes. Existovaly odpojovače s pákou na panelu kde byly živé části na dotek. Tehdy ty hroty postačovaly.
foxrider

#1467 Příspěvek od foxrider »

Minimálně na začátku osmdesátek už kulaté zásuvky CZ xx43 z Dolného Kubína existovaly a Metrácké ZN 1 modernizované v Elektroplastu Prešov na SN1 taky. Montéři v té době tudíž jistě nad tím museli lamentovat stejně jako dnes. Oba hroty jsou výměnné a ten pohyblivý byl dodávaný jako náhradní díl protože kdysi jsem ve fabrice sehnal od elektrikáře několik úplně nových přímo z jejich příručního skladu. Stačila jem malá "inovácia"... :)
Celeron

#1468 Příspěvek od Celeron »

Ty vadaskový hroty mám už asi 30 let "prodloužený na cca dvojnásobek" udělaný nově z svářecího drátu 3 mm. Na vadasce mě spíš krká, že jsem už asi 10x musel předělávat připojení káblíku do spodního šroubovacího konektoru, furt se to v něm láme. A ulomí se vždy, když je to nejmíň potřeba a pájka není nikde v dosahu.
Jirka

MiraSt

#1469 Příspěvek od MiraSt »

Udělej si takovou úpravu jako já a máš to prakticky nafurt.
U té vadasky je ten "škrk" navíc. Smršťovačka bohatě stačí. Aby se to ostře nelámalo.
Přílohy
Fotografie-0090 1.jpg
Fotografie-0090 1.jpg
Celeron

#1470 Příspěvek od Celeron »

To vlevo jsem měl ale bez vracečky na bindr. Lámalo se to přesně na konci smršťovačky. Líp se mě osvědčila silnostěnná silikon hadička narvaná do mezery káblík - šroubovací konektor.
Jirka

Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“