O nemožném a blbém parkování (odděleno, vyřešeno)
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
2) u nás platí právo paragrafový, založený na právu římským, ale ani u nás nelze úplně volně vstupovat na cizí pozemky - a opačně, nejde volně vymáhat zákaz vstupu na neoplocenej nebo dokonce nijak neoznačenej pozemek, a to bez ohledu na to, jestli je to majetek soukromej nebo státní. Největší rozdíl mezi právem v UK a u nás je v tom, že v Českocourkovsku sám ovčan až na výjimky daný přesně zákonem o ochraně života a majetku nemůže proti narušiteli jeho majetku sám silově zasahobvat, ale musí k tomu pověřit státem určenou instituci - polichcajty, pověřený správní ouřady nebo případně soudní moc. A ty jsou vždycky na dlouhý lokte.
Takže dřevokaze, čti laskavě pořádně, než mně začneš něco vyčítat. Odkazovaný video ukazuje možnosti, daný občanovi právem platným v jiným státě, kde ještě nezapomněli, že každej je povinnej se o pořádek na svým majetku postarat sám a pomoc od státu má hledat až ve chvíli, kdy na to sám nestačí ...
Obdobne kdyz mi v lese budes trhat houby, ktere jsem mel v umyslu prodavat na trhu. To abys mel pak team zubaru
PS: Zkus prosim zapracovat na stylu projevu. Novinkove kapitalky se jeste daji prekousnout, ale cist ty bezobsazne romany je opravdu ubijejici.
termit256 píše:OK, takze si dam k louce ceduli, ty si tam sednes na piknik, cimz mi udelas skodu tak, ze mi posmatles travu kterou jsem mel v umyslu kosit na seno, ja ti rozbiju hubu protoze s mi udelal skodu na mem pozemku, ty reknes omlouvam se, mel jsi na to pravo, sklopis usi a odejdes. Uz to vidim
Obdobne kdyz mi v lese budes trhat houby, ktere jsem mel v umyslu prodavat na trhu. To abys mel pak team zubaru
A to jsi vymyslel sám nebo jsi to někde opsal?
Mohl by sis přečíst jaké právo má majitel ke svému pozemku u nás a v zahraničí a nevymýšlet takové dětské blbiny.