GoGEN TVL32127DLCRR - Nejde podsvit
Moderátor: Moderátoři
- kolkatikum
- Zablokován

- kolkatikum
- Zablokován

- kolkatikum
- Zablokován

otakarv píše:On jí stejně chtěl vyhodit na sběrný dvůr takže to je šuma fuk.
Ono v tomto TV stačilo vymeniť podsvietenie a chodilo by to ďalej, nielen rozbitý displej ale poškodil si aj napájanie podsvietenia, pretože u týchto TV skutočne stačí výmena podsvietenia a bude chodiť roky ďalej. Čuduješ sa nad tým prečo ti čínsky tester rozsvietil podsvietenie - treba sa zamyslieť nad tým prečo sa tak deje. To že ti napíše niekto natvrdo čo si o tom myslí - je to žial tak, ja s tým súhlasím, vy čo sa tým neživíte to vnímate úplne inak ako tí čo sa tým živia, preto tak reagoval (síce na tvrdo, ale je to tak). A s tými posekanými rukami - vieš kolkokrát som si to myslel ja, keď som robil rozbabrané telky po luďoch ktorí v nich nemali čo robiť ? Veľakrát, preto od určitého času, keď vidím že v telke niekto bol - tak ju ani neprevezmem, pretože VŽDY tam bola MINIMÁLNE jedna ďalšia chyba ktorú vyrobil ten čo tam nemal čo hladať. A ver mi zle sa to opravuje, preto sa nemôžeš čudovať tomu čo ti tu dotyčný píše.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- kolkatikum
- Zablokován

otakarv píše:kolkatikum, ten tranzistor co jsem vyměnil a následně po výměně podsvícení jsem zapnul telku a displej se nerozsvítil respektive to podsvícení. Může být vadný i ten IO MP3394S, tranzistor za chvíli chcípnul zase.
To si si zavinil sám a nebudem to ďalej rozoberať, snáď na to časom prídeš. čital som to čo píšeš, ja ti len k tomu opäť dodám stačilo vymeniť podsvietenie, konkrétne týchto TV som robil dosť.
- kolkatikum
- Zablokován

- kisangalom
- Zablokován

otakarv píše: Tobě se může stát něco daleko horšího ale jak tu všichni známe tu Tvojí pověst tak se k ničemu takovému nepřiznáš.
ver tomu že panel som ešte nerozbil a to robim bežne 65 a 75 palcové telky.
raz sa mi však stalo to že som mal firemnu vestu a pri usádzaní panelu som si nevšimol že zips sa mi zachytil o plošák ktorý ide k panelu a samozrejme pri odstúpení od Tv som odtrhol z plošáku plochý pasik vedúci na panel..
Pamätám sa že vtedy som sa týždeň učil invazivnu metódu - prispájkovať pásik späť - podarilo sa.. Dnes už to bežne robievam neinvazívnou metódou podobnou tej z výroby..
@ kolkatikum
tak tak.. moja reč.. veci po domácich kutiloch a obzvlášť takých ktorým je zaťažko vymeniť LED-ku na pásiku a len to bezducho preklenú cínom neopravujem!! ale keď to chcú silou mocou tak za extra príplatok 25 €/hod vrátane načatej ..a vtedy sa naozaj vyhrám
BTW: ozaj aby som nezabudol.: "Slama Ukrajine ! ! !"
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
To že jsem si při měření napětí na konektoru pro podsvit udělal problém já tak to je jasně moje chyba, o tom se nebudu s nikým hádat.
Zkusím vyndat ten tranzistor a změřit napětí na tom IO MP3394S a popřípadě jej vyměním. Kluci trochu by jste mi snad s tím mohli pomoci když v tom nejsem až tak zkušený, co říkáte?
Děkuji každému za jakoukoliv radu.
- kisangalom
- Zablokován

otakarv píše:No kluci, sypu si popel na hlavu ale jak tak uvažuji tak mě napadá myšlenka že jsem to v podstatě ani nemusel být já co ten panel uštípnulul, klidně to mohl ten soused při převozu někde klepnout.
kecy.. urobil si to ty a presne ti poviem ako.. zacinal si panel rozoberat odspodu systemom: "nadvihnem zapadku a pootocim telom plastoveho korpusu.. coz je blbost pretoze sa stane to co sa stalo tebe.
takze nedostatok skusenosti z opravami - basta fidli !
To že jsem si při měření napětí na konektoru pro podsvit udělal problém já tak to je jasně moje chyba, o tom se nebudu s nikým hádat.
Zkusím vyndat ten tranzistor a změřit napětí na tom IO MP3394S a popřípadě jej vyměním. Kluci trochu by jste mi snad s tím mohli pomoci když v tom nejsem až tak zkušený, co říkáte?
Děkuji každému za jakoukoliv radu.
nechapem prteco to chces opravovat - to by musela byt sakra nahoda aby ti niekro predal panel za hubicku.. pocitaj tak 100 € min..
ale budiž.. k zdroju je schema bezne zohnatelna a tak isto mas datasheet pre LED driver volne na nete