Hladinový spínač do kopané studny
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
U plovákových snímačů je nevýhoda, že potřebují kolem sebe moc prostoru - kdo máte klasickou studnu, tak máte možnost klidně na hladinu spustit kus polystyrenu, nebo nějaký malý uzavřený barel s tyčkou, která prochází skrz vodící trubičku ve víku a nahoře ovládá dva koncáky - při dostatečné velikosti, kdy může být výtlačná síla v kilogramech, tak to musí fungovat na věky - a vyčnívacící kus tyčky si můžete ocejchovat a bude ukazovat přímo stav hladiny
- hajeklubos
Abych se vrátil k původnímu MOSfetovému pokusu. Hodnoty jsem upravil podle obrázku a maká to. Není to dokonalé, práh vytváří relátko. Pro zajímavost jsem fet začal oblbovat předstíráním špatného izolačního stavu sond. Při svodu M22 to chodí bez problému, pod M1 to nechce odpadat a časově se to fláká. To by mohl být problém. Tady by bylo zajímavé jak se chovají ty tovární, to asi nikdo takto nezkoušel. Také bych se nebál o elektrody, pro fet přes ně teče bratru 20 mikroamper. Vzhledem k tomu, že jsem to postavil z použitých součástek a krásně jsem si u toho zabastlil, tak dobrý. Dík za Vaše relevantní příspěvky. Luboš
- Přílohy
-
Detekce vody ve studni s MOSFET.pdf- (249.29 KiB) Staženo 123 x
- hajeklubos
Luboš