PIC problém s kompilací
Moderátor: Moderátoři
Tak uz to chodí jen doladit časování protože po náběhu napájení to neudělá nic ale když to po chvilce resetuju tak to zobrazuje.Asi to bylo tím oscilátorem a časováním.Ještě mi není jasná jedna věc když napíšu LCD_PUTCH("A"); tak to vypíše nesmysl ale když dám LCD_PUTCH(0x41); což je ascii kod pro A tak to zobrazí správně.Jak se v c zapisujou ascii znaky? v asm stačilo napsat něco jako a'A' a pochopil to ale v c nevim.
When the oscillator is configured for the internal
oscillator (FOSC<3:0> = 100x), the PLL can be
enabled only when the HF-INTOSC frequency is
4, 8 or 16 MHz.
Otázka je proč ten displej nefungoval.Ledka blikala jak měla.
#define _XTAL_FREQ 8000000
Myslím, že podle téhle konstanty se vypočítává zpoždění ve funkci __delay_us(). Stejnou definici máš i v main.c tak ji tam odstraň.
Já dělám s STM32, takže tyhle vnitřní záležitosti okolo picu neznám, ale je to u těch MCU dost podobné.
Pokud to nezabere, tak bych zkusil všechny časy v tom delay při práci s displejem zvojnásobit.
To asdf díky ale nakonec to byla nejspíš chyba HW a to že 6 displeju ze 7 bylo chcíplejch,i když jen ležely nepoužitý..
No a nakonec mám tu sdisplej Raystar RG12864B-BIW-V ten nebyl nikdy použitej a skladovanej v normální pokojové teplotě,a včera jsem ho chtěl otestovat a po připojení na napájení ten displej buď chudáka 7805 přetíží nebo zkratuje protože ledka která je za 7805 zhasne.Setkal jste s tím někdo? Je možný že by ty LCD takhle chcípaly jen tím že někde třeba 3 roky leží?
Ještě tu mám displej 240x128 kompatibilní s T6963 neznámého původu ten jsem chtěl testnout s arduinem a knihovnou U8glib ale ten můj displej má jaksi navíc pin MD2 takže zatím to odkládám.Leda by jste někdo měl plnou verzi mikroC a byl ochoten mi zkompilovat exampl co tam k tomu mají.