Potlačení nuly u analog měřáku
Moderátor: Moderátoři
termit256 píše: nebo treba usb nabijecku kde ti bude meracek ukazovat ne napeti ale kapacitu nabijene baterie apod. Proste co te jen napadne.
Kdo se s tím má programovat? TLko zapájím a nastavím za 5 minut a když udělám dělič SMD, tak to ani nebude potřebovat destičku, jen se to zasmrští.
To nabíjení z USB u 12,5Ah by to trvalo asi tak 3/4 dne. Tohle bude nabíjený proudem kolem 8A.
to nekrmil: Moc složitý odčítání pro natvrdlou laickou obsluhu. Když se ručička na analogu blíží poloze vlevo, je potřeba nabít.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
xsc píše:To by samozřejmě přesnost ovlivnilo. Změnilo by se ti rozdělení proudu mezi bočníkem a měřákem, takže měřák by ukazoval něco jiného.PavelFF píše:Bočník neovlivní přesnost, i kdyby jeho hodnota courala.
Tak předpokládám, že když tam dám metalízu, tak to courat nebude. Rozsah okolí bude 0 - 30°C.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Samozřejmě, vzhledem k přesnosti měřáčku stačí jakýkoliv metalizovaný odpor, stabilita bude naprosto dostačující, ty odpory se proudem ohřívat nebudou.
Takže je nutno použít jako tzv. Celeronův bočník takový odpor, aby skrz 431 tekla zhruba 1mA při nejmenším napětí baterie. Na jeho stabilitě nezáleží. A potom je nutno k měřáčku doplnit příslušný stabilní předřadník podle potřeby.
Jeden odpor obě funkce nezvládne.
Mj. proto jsem chtěl aby Celerom dodal schéma.