Sušička LG (v záruce) vyhazuje jistič
Moderátor: Moderátoři
- PCmaniac99
- PCmaniac99
- PCmaniac99
Datart - udržba sušičky LG
- PCmaniac99
EDIT: bral jsem od něj komplet výbavu kuchyně a servisuje u nás ve firmě auta. Tak snad mi vyjde vstříc..
PCmaniac99 píše:S odpojenou vidlicí pokud zatočím bubnem tak se rozsvítí osvětlení bubnu a uvnitř je slyšet cvaknutí asi relé.
Měření na vidlici, levý kolik proti pravému bez napětí - pouze odpor - v normálním stavu 800k, při zatočení bubnem (rozsvítí se osvětlení) 200k, po zhasnutí bubnu opět 800k
Levý kolík proti zemnící zdířce - Při zatočení bubnu 0,8V v rozsahu AC i DC, frekvence až 280hz
Pravý kolík proti zemnící zdířce - obdobné hodnoty.
I přes vyzkratovanou vidlici (oba kolíky a zdířka) se buben při protočení rozsvítí.
No ale stále mi nesedí to, že na jističi pro 230V/16A ti to má udělat takový zkrat, aby ho to shodilo. To, co píšeš, tak to ten jistič určitě neshodí.
Pokud si myslíš, že je to tak, jak píšeš, tak to zkus na jiné zásuvce s jiným jističem mimo tu koupelnu. Určitě by blbé pootočení bubnu, ať je zapnutá nebo ne, tak nemělo vyhazovat jistič. Takže by mě opravdu zajímaly výsledky z jiné zásuvky na jiném jističi, protože jen s takovou definicí závady tě pošlou někam a zjišťovat podmínky a funkci elektřiny v místě asi nebudou.
Nedovedu si představit, co bych na pračce musel udělat, aby dělala takové blbiny.
Určitě bych ho po té "prověrce", když by to dělalo i na jiném jističi, tak zavolal ještě před reklamací.PCmaniac99 píše:Tak jsem zjistil že mám známeho ofiko servisáka LG pro mou oblast. Tak jsem zvědavej až mu zejtra zavolám, co mi na to řekne.
- PCmaniac99
Zapojil jsem sušku na okruh ložnice/dětský pokoj a vše ok, zkusil jsem na stejný okruh zapojit pračku a sušičku v jednom psovi a taktéž vše ok. Nakonec jsem pračku a sušičku zapojil nazpět do jedné dvojzásuvky na okruhu koupelny a protočením bubnu opět vypadl jistič koupelny. Na okruhu koupelny je ještě topení - to je el. mag. ventil na 230V který je termostatem buď zapnutý nebo vypnutý - nic víc, nic míň.
EDIT: bůh ví co vše je na okruhu koupleny - budu muset solidně pátrat, zkusím povypínat ostatní jističe a tak různě a uvidím jek se to celé chová, nicméně asi se stejně nevyhnu návštěvě odborníka s potřebnou technikou. Sice se věnuji elektronice a základním věcem v domácnosti ale techniku na měření izolačního stavu a další podobné vybavení nemám a mlutimetrem a vdaskou tohle asi nedohoním...
- PCmaniac99
- PCmaniac99