Hrajete někdo poker?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

Je celkem jedno, jaká si dáte pravidla. Kdo zůstává, ten bere bank. Když je to v prvním kole, tak je to jen základní vklad. A platí to pro všechny verze. Někdy musíš složit i když máš nejlepší karty, ale to je už umění této hry, kdy a jak obechcat soupeře.
scorpions-cz

#17 Příspěvek od scorpions-cz »

Jasně a jak mám chápat toto:

Pokud zůstane pouze jeden hráč, protože ostatní již karty složili, vyhrává bank a začíná se nová hra. Jestliže ani jeden hráč neotevře sázky, přidá se do banku další ante (počáteční, povinná) sázka a rozdá se znovu.

Už jsem to sem dával a moc tomu nerozumím. Je to stažený z pravidel na netu.
p32

#18 Příspěvek od p32 »

scorpions-cz píše:Jestliže ani jeden hráč neotevře sázky, přidá se do banku další ante (počáteční, povinná) sázka a rozdá se znovu.
Ano, za určitých okolností je nevýhodné otevírat sázku či dokonce vyhrát např. s postupkou. Pokud chtějí dále hrát (jako by zrovna sedli ke stolu), tak je určena ta počáteční (povinná = minimální) sázka a hraje se od začátku s tímto vkladem od každého. Kdo začne, tak na to fakt nezáleží. Záleží jen na tom, jak umíš blafovat.
Pobav se.
DukeNuke

#19 Příspěvek od DukeNuke »

Pravidla si určíte sami. Když mi bylo 12, tak jsem to taky hrával. K vyřešení tvého problému:
Před začátkem hry se dává povinný vklad. Rozdávající rozdá. Sázky zahajuje forhont. Pokud všichni složí, vklad bere rozdávající a posouvá karty forhontovi. A vše se opakuje...
Kdybych já sehnal další tři lidi, tak bych znovu rozjel taroky. Musí se u toho přemýšlet a počítat. A pobavíš se u toho víc, než u pokru.
HF_Tech

#20 Příspěvek od HF_Tech »

Dejte se na TEXAS HOLDEM to je větší sranda.
První rozdává karty, druhý vloží malou sazku (5Kč), třetí vloží velkou sázku (10Kč) a ostatní buď vloží velkou sázku nebo složí karty. Druhý pak musí dorovnat taky na velkou sázku nebo složit. V dalším kole se pořadí posune o jednoho.
Kdo drží karty jako poslední nebo má nejvyšší kombinaci vyhrál. Pokud leží na stole nejvyšší kombinace, tak se vklad rozdělí rovným dílem mezi hráče, co zůstali v posledním kole.
scorpions-cz

#21 Příspěvek od scorpions-cz »

mně se tyhle moderní varianty nelíbí. 5 karet na ruce a nic na stole je taková klasika.
HF_Tech

#22 Příspěvek od HF_Tech »

Vono se na to krásně kouká: https://www.youtube.com/watch?v=ahwJF5AcsGA :)
scorpions-cz

#23 Příspěvek od scorpions-cz »

JJ. Akorát nemáme při hraní ty nože a revolvery :lol:
RadekB

#24 Příspěvek od RadekB »

Hrajeme obe varianty, jak klasiku, tak Texas. osobne se me vic libi texas, kazdopadne je to jak psali ostatni - kdo zustane , bere
Docela zajimava je i Omaha. taky si ji nekdy dame, je to uplne o necem jinem.

Uz se tesim na stredu, to mame karetni vecer :)
scorpions-cz

#25 Příspěvek od scorpions-cz »

my pátek :lol:
dred

#26 Příspěvek od dred »

Páni... nechcete takéto ovládače na poker ?? Ja to hrať neviem a ani neviem ako to funguje ...8 ks, nové, nevyužité, za 1€ na ropu +poštovné
Přílohy
obrázok_2023-10-12_205331819.png
obrázok_2023-10-12_205331819.png
scorpions-cz

#27 Příspěvek od scorpions-cz »

Tak jsme trochu dospěli :lol: a přešli jsme na texas holden.
měl bych dotaz. Na stlole jsou třeba tyto karty:
2,3,4,5 a třeba král
Já mám dvě 6tky.
Protihráč jednu 6 a třeba dámu.
Kdo vyhrává? Oba máme stejnou postupku, tak se dělíme, nebo moje dvojice taky něco znamená?
Dík za info.
p32

#28 Příspěvek od p32 »

Na stole je 2,3,4,5,K

U tebe to bude 2,3,4,5,6 + K,6 nebo 6,6 + 2,3,4,5,K
U něho to bude 2,3,4,5,6 + K,D

Co myslíš, že je víc? Postupku a zároveň dvojici se stejnými kartami nemůžeš mít a jen dvojice je méně než postupka a zároveň bys neměl postupku. Taky se to dá vyložit, že pokud bys neměl místo té druhé šestky aspoň krále nebo eso, tak jsi prohrál.
scorpions-cz

#29 Příspěvek od scorpions-cz »

ok. díky.
A ještě jeden dotaz.
Pokud ten co je první na řadě čeká a ostatní něco přihodí, musí i on dorovnat, nebo ne.
je mi jasný, že pokud první přihodí, tak druhej čekat nemůže.
HF_Tech

#30 Příspěvek od HF_Tech »

Po tom co dorovnají/přihodí ostatní musí na konci prvního kola dorovnat nebo položit karty.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“