breta1 píše:Proč ale píšu - jak šikovný podvod /klamání/ tam je.
Na aku je nápis 36V/2Ah, na adaptéru 36V/1000mA, na motoru 36V.
podnět na ČOI by si to zasloužilo.
doporučil jsem mu repasi u Fulgura v Brně, prohlásil, že si radši koupí od PRCáka jinou baterku za 3 stovky
Já tam nějak nevidím informaci o prodejci a označení výrobku, což bych u upozornění na podvod jaksi čekal v první řadě. Nebo je možná těch velkých 36V název?
Ochotu ČOI zabývat se stížností na nesoulad v parametrech, u výrobku za tisícovku, nepovažuju za příliš reálnou, v širším kontextu prostředí a doby kde "práva zákazníka" jsou denně válcována a kde je zákazník evidentně k tomu ochotný. Notabene kde se nejedná o ohrožení zdraví, nebezpečí požáru atd. Spíš se nabízí otázka,
proč autority které shora mocí regulujou svobodu kupovat a vyrábět nebo vlastnit jsou vedeny údajným enviromentalismem (zákaz plastů, chystaný zákaz nebo razantní zdanění toho nebo toho druhu motorů, topidel, paliv, obydlí), nechávají takový dovoz krátkodobých plasto-elektronických póvlů, když to znamená plýtvání surovinami a energií a generování odpadu. A rovněž enviromentální aktivisti a alarmisti proti tomu nějak neřvou.
Ještě bych měl dotaz k funkčnosti-výhodnosti takové malé řetězovky se silně limitovanou kapacitou pohonu (jestli dobře chápu skutečné parametry, 36 Wh max) v kombinaci s šířkou řezu 6-7 mm?
Pokud používám pro zahradu kmitavou pilku, šířka řezu 2 mm, znamená to podstatně menší nároky na energii skrze množství odebíraného materiálu nástrojem? A kde mám navíc akupack 18Vx5 nebo x9 Ah. A možnost rychlé výměny různých listů, na dřevo, kov, dřevo s hřebíky, krátké plátky, dlouhé plátky, možnost vyřezání úzkých otvorů? Je tady nějaká výhodnost řetězové pilky?