zdroj napětí ±5 V, 1,5 A
Moderátor: Moderátoři
Zcela vlastní řešení: základy návrhu DPS nejspíš znáš, nebo využij example, co je u většiny vhodných IO. Třeba kolegou zmiňovaný TPS5450 je asi dobrý obvod, takže když seženeš originál a dáš k tomu ostatní kvalitní prvky, bude to fungovat.
Úprava PRC modulu: možná by se dal použít i ten modul od Lásky, ale zaprvé je nejistý původ a kvalita IO a dalších součástí, za další budou dost pravděpodobně proudově poddimenzované cívky, nepříliš low ESR a long life elektrolyty atd. Chtělo by to koupit a zkontrolovat/změřit, lepší možnost posouzení asi neexistuje.
To, že modul má uvedené různé výstupní proudy je (kromě možné chyby) nejspíš tím, že v každé větvi se jedná o jinou topologii (příklad jak řešit invertující měnič je třeba tady - TPS5430 je méně proudově dimenzovaný TPS5450).
V obou případech bych se soustředil i na EMI, a to jak na vstupu, tak na výstupu.
Podívej se i na Webench, je to zajímavý nástroj podstatně usnadňující návrh SMPS (s obvody TI).
Postavit SMPS "nadivoko" může přinést problémy v podobě různých zákmitů apod., což může třeba vést až k výpadkům zpětnovazební smyčky, k průrazu namáhaných prvků atd. Píšou o tom často i v DS nebo appnotes. Pokud to ovšem postavíš jako typickou VF konstrukci (např. co nejkratší a dostatečně dimenzované spoje, velké zemní plochy, zemnění do hvězdy atd. a pod.), asi nelze nic namítat...
No a koupě hotového modulu to řeší všechno najednou, ale to jsi nechtěl slyšet a přiznám se, že já to zejména tady taky nerad doporučuju.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Ten modul od Lásky bude asi v každé větvi zapojen jinak, zkus to třeba tak jak píšou v Application reportu SLVA257A.
EMI zvládnu, pár zdrojů s frekvencemi od 50 kHz do 2 MHz jsem už postavil a některé byli měřené na EMI... Jiné používám v low noise aplikacích. Jen to proudově bylo jinde a nikdy jesm nepoužil buck converter jako invertor.
PS: Od noname číňana už nekupuju - vždy mi došli pravděpodobně vyřazené šváby z výroby od TI, které nesplňovaly to co psal datasheet. Někdy ani velikost vstupního napětí.
Á propo, u TI jsem hledal v app note, asi špatné klíčová slova.