Převod formátu videa

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
asdf
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od asdf »

Já používám mencoder a ffmpeg. Volá se to teda z příkazové řádky, ale umí to skoro cokoliv.
JirkaZ

#17 Příspěvek od JirkaZ »

Michal22: ideální bude, když kolegu přesvědčíš, aby to udělal pomocí FFmpeg (pokud už se nestalo) a dodal ti celý příkaz včetně parametrů.

Ten pak spustíš v konzoli (ve widlous se to tuším jmenuje příkazový řádek) a necháš zkonvertovat videa jedno po druhém, nebo (pokud to bude jako dávka) tak všechna v příslušném adresáři.

http://trac.ffmpeg.org/wiki/Scaling atd. apod. pro další potřebné parametry převodu tamtéž.

FFmpeg má i různá grafická rozhraní, ale pro popsanou operaci je to asi zbytečné a nebude to edukativní a průhledné (jinými slovy v GUI nebude vidět, co a jak se se soubory konkrétně dělalo).

Kdybys někam vystavil původní a kolegou zkonvertované video, můžeme se snažit i tady.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
DedVseved

#18 Příspěvek od DedVseved »

Z těchto starých kodeků snese dnešní použití akorát XviD, který umí až 1920x1080 v 30fps, ale ten je jinými kodeky překonaný.
Pamatuji na původní DVB-T v MPEG2, což byla hrůza. Všechny rádoby DVD kopie jsem dávno vyházel, protože se na to nedalo dívat. Měl jsem hlavně koncerty, kde i DVD9 nestály za nic.
Na co dnes kompresovat do takových kodeků?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“