Placení kartou v PL.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

#16 Příspěvek od konosuke »

Dnes se vyplatí platit kešem nebo čs kartou, option zlotůvka
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

rnbw píše:Terminal automaticky zisti, ze karta je z cudziny a ponukne konverziu.
Ano, tuzemská karta jede přímo v režimu tuzemský měny, cizozemská je automaticky přesměrovaná na DCC a je nutný manuálně to terminálu překazit. Platí to celosvětově, dělají to i terminály ve Skopčácku, kde je nutný je manuálně přepínat do režimu platba €urem, setkal jsem se s tím i v Paříži, kde v prodejně suvenýrů v Invalidovně se mě prodavačka ptala, jestli chci kartou zaplatit v eurech nebo v naší domácí měně, i v Benátkách nebo na pumpě u Padovy. Tady v tu dobu €uro bylo za nějakejch 25,60, žabožroutskej terminál to koštoval na zhruba 32 kaček za ojráka, na taloše už si nepamatuju, automaticky jsem hlásil "cálen in ojro" ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Prostě pokud tam pojedeš více než jednou , kup si za čárou zlotuwky , je to VŽDY výhodnější . Už tam kartou nezaplatím .
DedVseved

#19 Příspěvek od DedVseved »

Kurz je téměř podobný/stejný.
Přílohy
kurz.png
kurz.png
konosuke

#20 Příspěvek od konosuke »

V zásadě - už máme € dnes, a to bez administrativních cipovin
vládních trollů, koruna česká je akceptovaným platidlem kdekoli
na světě...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hill
Administrátor

#21 Příspěvek od Hill »

Právě jsem to byl vyzkoušet: volba PLN na terminálech zůstávala a platil jsem kartou se zakáznou MCC. Neodmítl ji žádný terminál.
aktuální kurz pro platbu kartou 29.3.2024 v 10:29 je PLN/CZK 6,043 (2,982 % oproti kurzu Evropské centrální banky)
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jjilek »

BOBOBO píše:Prostě pokud tam pojedeš více než jednou , kup si za čárou zlotuwky , je to VŽDY výhodnější . Už tam kartou nezaplatím .

V Glucholazech na prvním bankomatu byl zlodějský kurz. Ve směnárně stejný. :(
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Bankomat by mal umoznit transakciu v PLN a prepocita ti to az tvoja banka.
PavelFF

#24 Příspěvek od PavelFF »

Výběr z bankomatu je docela zlodějina. Nejde ani tak o kurz, ale naúčtují si hlavně manipulační poplatek. Už nevím přesně, ale bylo to tak asi 80Kč plus mínus 20Kč. Obešel jsem jich několik a všechny stejně - jak zjistily cizí kartu, chtěly výpalné.
tomasjedno

#25 Příspěvek od tomasjedno »

Hill píše:
aktuální kurz pro platbu kartou 29.3.2024 v 10:29 je PLN/CZK 6,043 (2,982 % oproti kurzu Evropské centrální banky)
I tak je to zlodějna. S Revolut kartou to máš za 0,5 %.
Naposledy upravil(a) tomasjedno dne 29 bře 2024, 16:16, celkem upraveno 1 x.
DedVseved

#26 Příspěvek od DedVseved »

rnbw píše:Bankomat by mal umoznit transakciu v PLN a prepocita ti to az tvoja banka.

Výběr z bankomatu z provizí 13 zlotých.
Přílohy
provize.jpg
provize.jpg
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Maju to tak aj banky, alebo len Euronet?
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

Jelikož jsem líný brzdit u směnárny , tak jsem několikrát jel kolem kantoru jen s kouknutím na číslo . Potom jsem platil kartou a vždy jsem tak 100-200Kč prodělal , oproti kurzu z kantoru . Naposledy jsem tam zastavil a snažil se smlouvat , zbytečně . Nyní již měním . Bankomat mne nezajímá platím kartou či hotově .
Než dojedu do Kudowky , tak mám cestou tři kantory . Již vždy zastavím .
PS a to mám m-bank , ale v Kč ....
EKKAR

#29 Příspěvek od EKKAR »

Trhovci v Kudowě berou i koruny, protože oni zas jezdí těch asi 5km do náchodskejch supermarketů ležících hned za hraniční čárou kupovat náš chlast. Všude jinde v Pšonsku se dá zaplatit kartou s tím, že se zakáže DCC. Koruny mi vzal dokonce i stánkař se sejrama u zámečku Moszna - https://mapy.cz/s/pelafurale zhruba 15km od nejbližšího přechodu do ČR, protože věděl, že nejbližší bankomat právě v zámku je z důvodu stavební rekonstrukce zavřenej za stavební ohrádkou - a on chtěl prodat. Soukromník do 50km od hranic vám vždycky vezme koruny - on je má jak udat. I když na tom třeba proti bankovnímu kurzu pár kaček proděláte, vždycky se s nima dá domluvit. A "státní" obchody = supermarkety nebo obchodní řetězce a značky mají v Pšonsku vždycky terminály na karty ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
GeXeS

#30 Příspěvek od GeXeS »

rnbw píše:Maju to tak aj banky, alebo len Euronet?

I banky. Loni jsem potřeboval hotovost v Karpaczi, vyhnul jsem se asi deseti Euronetům, vypátral dva "normální" bankomaty - a lišily se manipulačním poplatkem tuším 15 versus 17 złotych. Nakonec jsem ze zoufalství využil místní směnárnu a poplatek byl naprosto zanedbatelný (až tak, že si už nepamatuji, kolik).
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“