Placení kartou v PL.
Moderátor: Moderátoři
Ano, tuzemská karta jede přímo v režimu tuzemský měny, cizozemská je automaticky přesměrovaná na DCC a je nutný manuálně to terminálu překazit. Platí to celosvětově, dělají to i terminály ve Skopčácku, kde je nutný je manuálně přepínat do režimu platba €urem, setkal jsem se s tím i v Paříži, kde v prodejně suvenýrů v Invalidovně se mě prodavačka ptala, jestli chci kartou zaplatit v eurech nebo v naší domácí měně, i v Benátkách nebo na pumpě u Padovy. Tady v tu dobu €uro bylo za nějakejch 25,60, žabožroutskej terminál to koštoval na zhruba 32 kaček za ojráka, na taloše už si nepamatuju, automaticky jsem hlásil "cálen in ojro" ...rnbw píše:Terminal automaticky zisti, ze karta je z cudziny a ponukne konverziu.
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
I tak je to zlodějna. S Revolut kartou to máš za 0,5 %.Hill píše:aktuální kurz pro platbu kartou 29.3.2024 v 10:29 je PLN/CZK 6,043 (2,982 % oproti kurzu Evropské centrální banky)
Než dojedu do Kudowky , tak mám cestou tři kantory . Již vždy zastavím .
PS a to mám m-bank , ale v Kč ....
A kutilmile - nelituju tě
rnbw píše:Maju to tak aj banky, alebo len Euronet?
I banky. Loni jsem potřeboval hotovost v Karpaczi, vyhnul jsem se asi deseti Euronetům, vypátral dva "normální" bankomaty - a lišily se manipulačním poplatkem tuším 15 versus 17 złotych. Nakonec jsem ze zoufalství využil místní směnárnu a poplatek byl naprosto zanedbatelný (až tak, že si už nepamatuji, kolik).