Záludné kurvítko

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

makak píše:Já mám za to, že po správném umytí ta vrstva kompletně zmizí a zůstane jen hladký pevný neškodný plast.
Jestli nemáš na mysli tu jakoby gumu, která je třeba na levných šroubovácích z Tesca. To je něco jiného, tomu opravdu není pomoci.
Jak toho chceš dosáhnout, když to změkčovadlo, který je původcem toho "výpotku", je rozmixovaný do celýho objemu tý "pseudogumy" ??? Z povrchu ho umeješ, ale mikropórama ve struktuře, respektive mikroprasklinama, se zevnitř začne na povrch vytahovat zas ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Charos

#17 Příspěvek od Charos »

Nevyjádřil jsem se přesně - umyl jsem gumový "nástřik" na holý plast a je klid.

Lepivé šroubováky Proskit jsem "ošetřil" smršťovačkou s lepidlem a už nemá co lepit....
golemson

#18 Příspěvek od golemson »

A když to nejde dolů a furt to lepí a blemcá se, tak je šance to něčím zakrýt. Řešil jsem to u staršího NB Dell, který měl okolo klávesnice podobný hnus. Napřed jsem se to snažil umývat lecčím, ale furt to po nějakém čase začalo lepit znovu. Nakonec jsem na to nalepil mramorovou tapetu na kuchyňské linky a je pokoj a dokonce to vypadá líp než originál. :lol:
Maxipes_

#19 Příspěvek od Maxipes_ »

hajeklubos píše:Na flešku částečně funguje také "magnézium na duše kol"

Mě by jenom zajímalo, co to je: "magnézium na duše kol" ? a jak to funguje na flešku?
já používám do pneumatik s dušema klouzek neboli, odborně: "mastenec mletý"
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

No pokud vím, tak magnézium je hořčík, což je lehkej kov. No a mastenek, nebo mastek je krystalickej minerál hořčíku.
Takže stejný jako holínky a hodinky, obojí se natahuje. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Charos

#21 Příspěvek od Charos »

Mastek (talek, klouzek) je složitější oxid hořečnatý + oxidy vápníku, železa, křemíku... dříve na duše pneumatik

Horolezecký magnesium (maglajz) je uhličitan hořečnatý - vysouší ruce při skalním lezení (tam, kde to je povoleno) nebo na umělé stěně
Přílohy
Mastek BL.pdf
(130.27 KiB) Staženo 91 x
robo

#22 Příspěvek od robo »

Už se mě stalo po sundaní té lepkavé hmoty "vyklouzl" netknutý a pěkný plast a výrobek dostal na pohled další šanci k životu a používání. Na odstranění žádné abrazivum. Na nějaký čas pomůže dětský pudr, lehce posypat, sfouknout a co zůstane do toho vetřít. Pokud je potřeba tak to zopakovat. Když se to nepřežene tak to moc nezmění černou barvu, není to flekatý od bílého pudru a lepkavost zmizí. Tohle řešení má ale své limity úspěšnosti.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Dva pripady z poslednych dni:

USB citacka kariet Kingston - bez problemov som to zotrel izopropanolom.

Cinska power banka - lieh ani izopropanol sa nechytal, stale to lepilo. Nasadil som teda WD40 a okamzite to lepit prestalo. Vrstvu to ale neodstranilo, postupne vsak zliezla pouzitim liehu. Nakoniec dolestit izopropanolom.
Celeron

#24 Příspěvek od Celeron »

Myslím, že je to podobnej problém jako stále znova se mastící membrány dálkových ovládání TV, jen v bledě modrým. Umeješ, chvíli je pokoj a po čase znova a furt dokola.
Jirka

rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Toto ked raz odstranis, tak mas vyhrate. Pod tym je normalny bezproblemovy plast.
Celeron

#26 Příspěvek od Celeron »

U čeho, u dálkáčů a nebo ty plastgumy na "outdoorovejch" přístrojích?
Jirka

rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

"Gumovy" povrch na elektronike.
Celeron

#28 Příspěvek od Celeron »

Jo, přestane to pokud tu gumu úplně odstraníš. Pokud tam zůstane, tak brečí dál. Důvod popsal EKKAR na začátku tyhle stránky. Je to plastikář, nejspíš o tom něco ví.
Jirka

rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

Ta lepiva "guma" je len nastrek na plastovej casti. O tom sa tu cely cas bavime. Ze sem EKKAR nasral nesuvisiace veci (membrany dialkovych ovladacov), to je typicke.
Celeron

#30 Příspěvek od Celeron »

No vidíš, já to měl na externím disku jako 20 mm široký pruhy tlustý cca 1 mm. Musel jsem to komplet orvat.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“