Radio FM v mobilu, dotaz.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
matahari

#16 Příspěvek od matahari »

Kovový jack je myšleno jako ochranný kryt konektoru z kovu?
Jestli to je kvůli anténě, tak anténu tvoří stínění v kabelu a kvůli tomu nemusí být kovový kryt konektoru.
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Mikras »

Některé Jacky se liší tvarem špičky, mají ostřejší hrany a jdou hůř nebo vůbec zasunout. Taky jsem viděl, že se takový konektor po zastrčení nedal vytáhnout a při použití větší síly se roztrhl a špička zůstala uvnitř. Dále se vyskytují různé noname, respektive napodobeniny, které mají různě silné izolační mezikroužky. S těmi se pak musí různě vrklat, případně povytahovat, aby dobře kontaktovaly.

Pro použití s mobily a především, pokud jsou v ochranném pouzdru, se vyrábí prodloužené Jacky s osazením - prodlouženou zemí, viz obrázek.
Přílohy
jack.jpg
jack.jpg
Artaban001

#18 Příspěvek od Artaban001 »

Zjistil jsem, žetyhle pájecí jacky ničí zdířky. Využívám redukce jack-jack, který v polovině rozstřihnu a na konce naletuju to, co potřebuju ( pětikolík, řadový konektor a pod)
matahari

#19 Příspěvek od matahari »

Kvůli FM drátová sluchátka být musí, ale i když jsem míval slušné špunty, tak asi 8 let používám bluetooth špunty, protože ruchy přenášené kabelem byly nežádoucí a to jsem mohl mít kabel i pod oblečením, ale stejně se nakonec opíral třeba o límec a to stačilo. Samozřejmě beru, že poslech z telefonu a sluchátek se děje během pohybu.
padik

#20 Příspěvek od padik »

Artaban001 píše:Zjistil jsem, žetyhle pájecí jacky ničí zdířky. Využívám redukce jack-jack, který v polovině rozstřihnu a na konce naletuju to, co potřebuju ( pětikolík, řadový konektor a pod)

Souhlas. Raději moc neexperimentovat. Konkrétně jsem je kupoval v obchodu pro "muziku". Paradoxně vypadají kvalitně, ale asi jinak, než do china audiozdířek. Jinak vzájemně pasují krásně, on + ona. Tolerance jsou zřejmě velké.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“