Polyskop X1-42

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

#16 Příspěvek od Cust »

Já bych raději vzal AIRSOFT GUN a trefoval bych ty "čárky"... 8-)
samponek

#17 Příspěvek od samponek »

Tuším, že to bude dělat některý z těch malých kondů 1uF a 10uF ve vertikálu.
scorpions-cz

#18 Příspěvek od scorpions-cz »

Klucí, já jsem vše na opravy elektroniky dal pryč. Už nemám ani osciloskop. Závada se projevila při práci během mžiku, nebylo to tak, že by se to zhoršovalo. Pokud by byl někdo ochotnej na to kouknout , byl bych rád a jasně že zaplatím.
Sendyx

#19 Příspěvek od Sendyx »

S trochou dobré vůle jdou zkontrolovat všechny zdroje uvnitř s obyčejným multimetrem, ev. doplněným RC členem k měření AC složky (zvlnění). Ale chápu, že se v tom nechceš vrtat.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
scorpions-cz

#20 Příspěvek od scorpions-cz »

Tak abych uzavřel tuto kapitolu. Na opravu se nikdo nepřihlásil :lol: a v profi servisech vymýšlely astronomická čísla, tak jsem celou zobrazovací jednotku dnes koupil a vše zase funguje jak má a navíc mám plno náhradních dílů :lol:
fredis

#21 Příspěvek od fredis »

Z Aukra? Bylo jich tam povícero.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
scorpions-cz

#22 Příspěvek od scorpions-cz »

Ano, z aukra mimo aukro. domluvil jsem se jen na prodeji zobrazovací části.
scorpions-cz

#23 Příspěvek od scorpions-cz »

Zdravím, měl bych jeden dotaz. Nová zobrazovací část polyskopu funguje dobře. jen ze zvědavosti. Obě obrazovky píšou zeleně. Jen je mi divný, že na tom mým původním obrazovka i zeleně vypadá při vypnutým stavu, kdežto na tom novým vypadá tak nějak oranžovohnědě. je tam nějakej filtr? A pokud ano proč se používají různé barvy, když stopa je zelená. Jen mě to zajímá.
Přílohy
polyskop 2.jpg
polyskop 2.jpg
polyskop 1.jpg
polyskop 1.jpg
Celeron

#24 Příspěvek od Celeron »

Ten polyskop jsem viděl 2 x na různých místech a vždy měl tu "rezatou" obrazovku. To samý měl ruskej paměťák 2 x 200 MHz, co se nám nikdy nepodařilo zprovoznit. Jo a ten měl navíc vzduchovou bublinu asi 1,5 mm průměr kousek od středu obrazovky. "вот советская техника" :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#25 Příspěvek od EKKAR »

Oni ruSSáci měli na podobný aparáty schválně vícero výrobních fabrik. Bylo to doslova a do písmene okopírování německý snahy z konce WW II, kdy výrobu kvůli trvající vzdušný ofenzívě Spojenců "rozstrkali" po všech čertech, aby se jedním útokem nedala vyřadit celá produkce. Proto ruSSáčci postupovali obdobně - výrobu nerozstrkávali po malejch dílnách, ale diverzifikovali v podobě celejch fabrik. I proto například existovala už od konce 50. let "konkurence" mezi Charkovským traktornostrojitělným závodem a uralským "Tankogradem" u Sverdlovska - kterej byl vlastně původním charkovským závodem evakuovaným před Hitlerem. Takže se občas lišil v drobnejch detailech jak design, tak některý technologie a dokonce i zapojení a součástková základna v řadě různejch přístrojů. Pro "věrchušku" ale bylo nejdůležitější, aby všecko fungovalo podobně a co nejvíc se uspokojila nenasytitelná tlama poptávky ... I proto byly jednou stínítka obrazáren při pohledu zvenku jednou sytě zelený, podruhý rezavohnědý a potřetí žlutozelený - na tom nezáleželo, byla to většinou barva skla, ze kterýho bylo čelo báně vylisovaný respektive barva povlaku na vnější straně stínítka - důležitý bylo, aby všecky svítily zeleně ... Zažil jsem to na vojně u kulatejch obrazovek k indikačním pultům radarů - vzhledově i rozměrově shodný, ale barva stínítka ve vypnutým stavu se měnila kus od kusu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
sis2

#26 Příspěvek od sis2 »

U rusáků bylo jednotný jen lhaní, všude se oficiálně vyráběly "šicí stroje" anebo "traktory".
ondraN

#27 Příspěvek od ondraN »

Už jsem viděl u různých CCCP osciloskopů. Ale bylo to jen jinou barvou šablony před obrazovkou. Možná to je tak i u toho polyskopu.
ondraN

#28 Příspěvek od ondraN »

sis2 píše:U rusáků bylo jednotný jen lhaní, všude se oficiálně vyráběly "šicí stroje" anebo "traktory".
Nebo mírové holubice :D
V závodech MIG a Suchoj.
EKKAR

#29 Příspěvek od EKKAR »

sis2 píše:U rusáků bylo jednotný jen lhaní, všude se oficiálně vyráběly "šicí stroje" anebo "traktory".
A taky domácí kuchyňský nářadí nebo hračky. Ale když se náhodou některá pracovní síla rozhodl(a) "zprivatizovat" si nějakej ten "výrobek pro domácnost" a nosil(a) si to domů po kouskách, tak ať to pak doma skládali jak chtěli, vždycky jim z toho vyšel kulomet nebo PT střela ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
fredis

#30 Příspěvek od fredis »

Stejně jako v Meoptě Přerov promítačky a zvětšováky :wink: :lol: :lol: :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“