Elektronický plašič myší a jiné havěti.

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
samponek

#16 Příspěvek od samponek »

Jsou vidět málo, ale existují :)
Valdano

#17 Příspěvek od Valdano »

Chare píše:Ještě jsem neviděl takovýto kondenzátor, tvarově a barevně značený jako odpor. Nicméně to vysvětluje že nejde změřit ohmetrem... :)

Pokud byste použil nějaký obecný tester součástek jako např. tento tak by jste to zjistil i sám. :wink:
samponek

#18 Příspěvek od samponek »

Nemusí být ani tak drahý, dá se objednat za 170kč včetně dopravy a podle obrázku jde o ten stejný.
Mají obě verze TC-1 i vylepšený TC-7
Valdano

#19 Příspěvek od Valdano »

Neuvádíte žádný konkrétní odkaz, ale zřejmě máte na mysli od některého z prodejců na Aliexpressu. Tam se dají koupit testery ještě levnější viz třeba T7.
samponek

#20 Příspěvek od samponek »

Ano, nabídek i zboží v akci je tam mnoho.
Zajímavá je taky krabička, tester závěrného napětí 2700V 4mA, nebo 3800V.

Je to dělaný tak, abys nakoupil co nejvíc zboží a utratil co nejvíc peněz.
DukeNuke

#21 Příspěvek od DukeNuke »

Ahoj,
bylo by možné doplnit hodnoty součástek? Rád bych to vyzkoušel, kuna na chalupě zatím veškeré udělátorky ignoruje.
Díky.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od forbidden »

Zkus zapojení, co jsem kdysi stavěl. Prý to fungovalo, jak dlouho ale nevím, se známým už nejsem v kontaktu. Použitej levnej piezo chrchlák po pár měsících nostop provozu odešel, tak jsem koupil nějakej levnej Monacor, elektrodynamickej.
TAKJAN

#23 Příspěvek od TAKJAN »

Hledal jsem "myši", protože dělám plašič. A našel tohle vlákno. Zapojení podobné schematu výše, 2x 555, rozmítaný. Konec mám zapojen jinak, jeden KU... a repro. Výstup signálu z 555 jsem negoval aby byli jen krátké impulzy a transistor se nehřál. Ale výkon nic moc. Přitom je to "D", vlastně spíš "C". S komlementem dle obrázku to bude lepší?? Zatím mám širokopásmové repro tesla. Nějaké výškáče paralelně zkusím.
EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

Chare píše:... Ještě jsem neviděl takovýto kondenzátor, tvarově a barevně značený jako odpor. ...
Ono tím označením je i podkladová barva pod těma proužkama. Je to různý výrobce od výrobce, ale kondíky už jsem viděl žlutý nebo růžový, tlumivky zelený a růžový, odpory kromě šedejch a hnědejch i modrý a zelený. Musíš prostě při měření myslet i na to, "že to nemusí bejt to, jako co se to tváří" a počítat i s tím, že se nás výrobci snažej oyebávat jak jen to jde ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
konosuke

#25 Příspěvek od konosuke »

DukeNuke píše:Ahoj,
kuna na chalupě zatím veškeré udělátorky ignoruje.
Díky.
ale loví myši !
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Pikofarad

#26 Příspěvek od Pikofarad »

Ta prodávána pískátka jsou kunám a hlodavcům pro smích.Je třeba jim pořádně zapískat.Zesilovač z Hadexu buzený bezdrátově přes BT(dosah až 100m) vysílač generátorem 10-20kHz.Při 14kHz utíkají i lidé :lol:
Přílohy
Piezo.JPG
Piezo.JPG
samponek

#27 Příspěvek od samponek »

To by šlo použít na amplitudově modulovaný ultrazvuk pro vysílání zpráv dovnitř lebky. :)
TAKJAN

#28 Příspěvek od TAKJAN »

Pořád nevím, jestli je nutno zesilovat analogově, když signál je stejně obdélník.
samponek

#29 Příspěvek od samponek »

Vzhledem k tomu, že zesilovač má BT a stejně je to Déčko a tomu je to fuk a při ceně 212kč celého stereo zesilovače asi nic lepšího nevymyslíš.

Akorát byh odlehčil kondenzátory v dolních propustech, aby tam při 14khz netekl zbytečně velkej proud a zbytečně to nežralo.
Naposledy upravil(a) samponek dne 12 srp 2024, 20:21, celkem upraveno 1 x.
TAKJAN

#30 Příspěvek od TAKJAN »

BT je k ničemu, ale to nic. Bude to nejmíň 20kHz, abych nerušil netopýrské uši :D Pořád mi ale není jasné proč to hnát přes analog zesilovač v Déčku, když je to obdélník. Nebo zkusit generovat vyloženě sinusovku, kvůli čemu ale.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“