Jak propojit DVD nebo video s novou TV?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
matahari

#16 Příspěvek od matahari »

Evidentně DVD přehrávač s HDMI nemá a nejspíš hledá nějaký převodník.
Je otázkou, jestli kupovat převodník s nejasným výsledkem za 500 Kč a více, nebo DVD přehrávač s HDMI za 900 Kč a více.
Ivan_01

#17 Příspěvek od Ivan_01 »

matahari píše:Je otázkou, jak by se na jeho TV chovala DVD mechanika do USB.
pravdepodobne nijak, neviem o žiadnom TV ktorý by vedel obslúžiť bežnú externú USB DVD mechaniku
Hill
Administrátor

#18 Příspěvek od Hill »

Nejde o DVD - ten analogový výstup zvládne každý převodník AV->HDMI.
Horší je to s VHS nebo Betou (viz požadavky dvoraka výše).
Uklidnit rozklepaný obraz z videa umí jen některé.
Takže nestačí napsat, že byl za 170 Kč, ale, o jakého výrobce a typ se jedná. A současně potvrdit, že skutečně je to vyzkoušené třeba na VHS.
matahari

#19 Příspěvek od matahari »

Ivan_01 píše:
matahari píše:Je otázkou, jak by se na jeho TV chovala DVD mechanika do USB.
pravdepodobne nijak, neviem o žiadnom TV ktorý by vedel obslúžiť bežnú externú USB DVD mechaniku
https://www.youtube.com/watch?v=7qf0OTCzi1k
pocitujlasku

#20 Příspěvek od pocitujlasku »

matahari: beznu a bez instalacie dalsieho sw. Nieco, ako ked pripojis externy usb disk.
No vidis, a tak si sa bal
matahari

#21 Příspěvek od matahari »

K Android TV extérní DVD mechaniku připojíš, má upravené linuxové jádro a to podporuje CD/DVD/BD přes USB, protože na to má ovladače, toť vše. Když by si nainstaloval Total Commandera, tak si prohlídne adresářovou strukturu a spustí si to z něj.
To že to nepodporuje Tizen nebo WebOS, je jen proto, že se jim nechce, protože taky používají linuxové jádro.
dvorak

#22 Příspěvek od dvorak »

Jak správně někteří vystihli, ptám se na vhodný převodník z analogu na digital, jelikož moje nová TV LG43QNED 753 má pouze HDMI a USB vstupy, jako ostatně asi všechny současné televize.
Stejně jako většina starých (15let) DVD přehrávačů (resp.recorderů) a klasických VHS recorderů mají pouze analogové výstupy - SCART, RCA (vč.komponentní) ) a S-video, pokud nepočítám dig.zvuk přes optiku.
Jelikož to asni není jednoduché a sledovat rozklepaný obraz nechci, bude jednodušší sledovat video (jedno za uherák) na starší TV v děcáku, která všechny potřebné vstupy pro analog má.
Děkuji všem.
Ještě k té nové televizi - předpokládal jsme, že TV disponující technologií QUANTUM DOT a NANOCELL bude mít na první pohled výrazně lepší obraz než klasická LCD. Bohužel, předchozí 5 let starý SAMSUNG 7172 se mi jevil lepší, LG má např. problém s SD signálem - na Samsungu byl ostřejší, navíc záběry z blízka, detaily jsou jaksi nepřirozeně zvětšené, jako by se zapnul ZOOM či co. Koupil jsem jí přes e-shop, ale vyzvedl v kamenném obchodě. To asi vrátit bez udání důvodů jen tak asi nelze.
matahari

#23 Příspěvek od matahari »

Tohle https://www.alza.cz/vention-rca-to-hdmi ... 251147.htm je nyní slušně zlevněno (mě to ukazuje za 359,- Kč), tak to zkus vzít a když to fungovat nebude, tak jim to přes AlzaBox vrátíš.
Ivan_01

#24 Příspěvek od Ivan_01 »

najskôr si prečítaj recenzie na tej Alze :) A načo vlastne dnes potrebuješ DVD? Video nepoviem, prvá dovolenka pri mori, vnúčatá, svadba (tú je najlepšie pustiť si odzadu - spolu vojdú do kostola, dajú si pusu, stiahnu z ruky prsteň a odídu každý sám domov :)) Ale čo je na DVD a nieje dohľadateľné v streame ? Možno len napálené nahrávky z toho videa, ale tam by som sa nespoliehal, či ich po niekoľkých rokoch dokáže niečo prečítať.
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

dvorak píše:Koupil jsem jí přes e-shop, ale vyzvedl v kamenném obchodě. To asi vrátit bez udání důvodů jen tak asi nelze.
Kupil si cez web => mozes to vratit. Bez ohladu na sposob dopravy.
matahari

#26 Příspěvek od matahari »

Ivan_01 píše:najskôr si prečítaj recenzie na tej Alze :)
Tak jim to vrátí, jak jsem napsal a koupí si DVD přehrávač s HDMI. Nebo si ho koupí hned, jestli přestane snít o redukcích. Trápení s tím má on, ne my.
dracekvo

#27 Příspěvek od dracekvo »

No pokud vyloženě nelpí na sledování VHS kvůli požitku strčení té kazety do přehrávače.
Tak bych dle mě bylo opravdu nejlepší ty záznamy zdigitalizovat a pouštět si je na nové TV pomocí připojení externího disku.
dvorak

#28 Příspěvek od dvorak »

Mám tento převodník, na TV s HD ready celkem dobré, ale na TV UHD poněkud rozpitý obraz.
Přílohy
d334d.jpg
d334d.jpg
MiraSt

#29 Příspěvek od MiraSt »

Já potřeboval z VHS udělat DVD video. Mám na to ze SD dva HDD+DVD rekordéry Panasonic. Oba mají výstup HDMI, takže jsem videokazetu sledoval na moderním televizoru. Současně nahrál na Panaconic. Tyto stroje umí vytvořit DVD videodisk. Propojení VHS a DVD přes skart.
Rekordér DMR-EX773 můžu darovat. Nemá vstup cinch jako video a audio.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
pocitujlasku

#30 Příspěvek od pocitujlasku »

dvorak: a co cakas z analogu na uhd telke? ked nemas kvalitny zdroj, tak telka, ani prevodnik ti zazraky neurobia.
Uz konecne pochopte, ze vsetko v danom AV retazci by malo byt +- na rovnakej technologickej urovni.
Teda ak mam crt telku, tak tam nebudem pustat 4k obraz, lebo je to zbyocne. a opacne. ak mam novu telku, tak ju nebudem prepajat s 50 rocnym video standardom.
No vidis, a tak si sa bal
Odpovědět

Zpět na „Poradna“