Amaro

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od otakarv »

Už je vyčerpáno počet stažení tak proto.
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Aha, tak prosím Jindro, nemohl bys to tam dát ještě jednou? Díky!
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
masar

#18 Příspěvek od masar »

samec píše:Presne kvôli takým, ako si ty, skončilo uložto a ďalšie severy.
Presne kvôli takým, ako si ty, tu máme zavedenú kybernetickô totalitu.
Uložto byl server, který umožňoval komukoliv vyhledat jakýkoliv soubor svého zájmu a stáhnout ho. Naproti tomu server Posílej (a jiné) nabízí pouze diskretní sdílení souborů, které může stáhnout jen ten, kdo zná jeho adresu.
Obviňovat ty, kdo sdílejí takto diskretně a zároveň toužit/plakat po sdílení veřejném je podle mne protimluv a naprosto absurdní.
Když to tvoje obvinění zparafrázuji, vyjde mi asi toto:
"Kdybyste z Uložto neudělali to, čím bylo, ale to, čím je teď, nemuselo být tím, čím je teď."
:wink:
ransom

#19 Příspěvek od ransom »

Kdybych to celé shrnul:
Bastlíř naříká, že nemůže šlohnout časopis, nad kterým ohrnuje nos, protože se totálně zkurwill.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
samec

#20 Příspěvek od samec »

masar píše:Obviňovat ty, kdo sdílejí takto diskretně a zároveň toužit/plakat po sdílení veřejném je podle mne protimluv a naprosto absurdní.
Čo je diskrétne na verejnej bastlirne? Si vážne tak tupý, že nevidíš rozdiel medzi záchranou historických dokumentov, ku ktorým sa už nikto nehlási a poškodzovaním finančných záujmov zdieľaním aktuálnych diel, ktoré sú práve v predaji?
Ak chceš nahliadať do aktuálneho vydania časopisu, tak to môžeš urobiť v knižnici. Alebo napíš vydávateľovi, nech ti pošle sken k nahliadnutiu, keď si myslíš, že je to takto v poriadku.
masar

#21 Příspěvek od masar »

Zřejmě jsi nepochopil ten svůj "oxymóron".
A pokud se ti nelíbí, že si členové EB navzájem sdílejí Amaro, stěžuj si adminovi a nehlásej tady "morálku".
:wink:
Jindra2

#22 Příspěvek od Jindra2 »

Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Děkuji!
Jirka

Milan_F

#24 Příspěvek od Milan_F »

Až bude zas někdo kňučet, že expiroval počet stažení, nahrál jsem soubor sem.
Celeron

#25 Příspěvek od Celeron »

Já jsem nekňučel, já jsem pěkně prosil a poděkoval. :wink:
Jirka

Milan_F

#26 Příspěvek od Milan_F »

To nebylo na Tebe, ale spíš na uploadery... :wink:
Hill
Administrátor

#27 Příspěvek od Hill »

Většina této diskuse je tu zcela zbytečná: služby, jako ulozto, skončily ne kvůli nám, bastlířům, protože nasdílené soubory si stáhne pár desítek, no možná nějaká stovka, zájemců, pravda, jen k nemnoha dílům byla možnost získat souhlas autora, a ještě méně sdílečů se o to pokusilo.
Tyto služby končí především kvůli těm, kdo sdílejí díla, na která by ta práva v žádném případě nezískali, nebo by je nebyli schopní zaplatit, a už vůbec ne tehdy, kdy si na sebe ještě nestačila vydělat. Myslím tím díla, která během několika hodin zaznamenávala statisíce stažení, třeba filmové novinky, často ještě ani v kinech neviděné. Ale někdo zaplatil za výhradní právo jejich distribuce, s nějakým sdílením ale nikdy nepočítal. Ano, zde jednoznačně šlo o krádež. A ve velkém.

Tím, že zákon nerozlišuje, o jaké dílo jde, vylil s vaničkou i dítě: prostě se veřejný statek nebude dělat z ničeho, i kdyby to autor sám povolil, například proto, že, dělal-li to v rámci zaměstnání, zaplaceno dostal najednou. Ať si to vystaví na svých stránkách a ostatní, ať je po světě hledají. A nejlíp, ať za to, že šíří vlastní dílo, zaplatí ochrannému svazu autorskému, ačkoli zpět nedostane ani korunu.
Buďme rádi za tu možnost, že si sem tam vypomůžeme návody, schématy, servisními dokumentacemi, které už jinde vzali vidlemi a vyhodili, protože "tohle už přece nebude nikdo provozovat, natož opravovat".
Projel jsem namátkou několik starších odkazů tady na Bastlírně - mnoho z nich vede na stránky, které buď už neexistují, nebo z nich byl odkazovaný obsah odstraněn, v lepším případě se změnila mapa stránek a nakonec se to tam třeba i najde, ovšem to není jisté.
Naštěstí se občas najde někdo, kdo si to kdysi stáhl a nakřečkoval u sebe a dnes je ochotný se podělit. No, neulehčují nám to.
samec

#28 Příspěvek od samec »

Hill píše:Tyto služby končí především kvůli těm, kdo sdílejí díla, na která by ta práva v žádném případě nezískali, nebo by je nebyli schopní zaplatit, a už vůbec ne tehdy, kdy si na sebe ještě nestačila vydělat. Myslím tím díla, která během několika hodin zaznamenávala statisíce stažení, třeba filmové novinky, často ještě ani v kinech neviděné. Ale někdo zaplatil za výhradní právo jejich distribuce, s nějakým sdílením ale nikdy nepočítal. Ano, zde jednoznačně šlo o krádež. A ve velkém.
Nie je verejné zdieľanie najnovšieho čísla časopisu, na ktorom ešte neuschol atrament, práve takým prípadom?
Hejnicek

#29 Příspěvek od Hejnicek »

Ach jo...

Pokud ten casopis za neco stoji, cestu k predplatitelum si najde sam.
Par stazeni u Bastliru jeho ekonomicky krach neprivodi.
Po nahlednuti na cislo v pripade vysoke kvality naopak muze predplatitele ziskat.
Ja sam davam prednost papirove podobe pred elektronickou.
Diky kvalitnimu obsahu jednoho casopisu jsem se stal clenem jednoho klubu, ktery i papirovy casopis vydava.
Ale u Amara se tak zatim nestalo, ale niky nerikej nikdy.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“