Hlava na šroub M8

3D tiskárny

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dred

#16 Příspěvek od dred »

Milan_F píše:Chytrej, jak kdyby ses naslopal kořalky.... :lol:
Ty ma asi sleduješ nejakou kamerou :lol: :lol:
Milan_F

#17 Příspěvek od Milan_F »

Po čuchu. :lol: :lol: :lol:
lesana87

#18 Příspěvek od lesana87 »

To říkal jistý pedagog A o pedagogovi B, že když s ním dohovořil po telefonu, musel vyvětrat, jak to z něj táhlo. :D
hajeklubos

#19 Příspěvek od hajeklubos »

Na obrázku je hlavice M8 právě z toho železářství. Všechno je PRC termoplast nevalné kvality. Je pryč doba termosetů. To drželo. Šroub jsem vzal o 1cm delší s celým závitem a k hlavě našrouboval další matici. Utáhnul na krev do zákrytu s hlavou. Také by šla použít vysoká matice a prstolep. Na druhé straně šajba, matice a kontramatice. Přes to nepojede vlak. Až zas takové tahy tam nejsou. V případě dalšího problému půjdeme do kovu. Má to rozměr který potřebujeme, nikam jsem nemusel chodit, vše dům dal a tisíce kusů také vyrábět nebudu. Velikost souboru mě nezajímá už vůbec.
Luboš
Přílohy
hlavice.JPG
hlavice.JPG
Hill
Administrátor

#20 Příspěvek od Hill »

Ano, je to také řešení, ostatně zatím testuji výtisky z drátu s karbonem při poměrně značném mechanickém namáhání a zatím nepovolil ani jeden.
Ty hlavice ze železářství skutečně příliš mnoho cyklů utažení / povolení nevydrží (vlastní zkušenost s hlavicí s vnitřním závitem M12 zajišťovanou na závitové tyči kontramatkou: kdo máte sklápěcí nosič kol na kouli, asi víte, o čem je řeč, utáhnete a bez sedmnáctky klíče už nepovolíte)
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Milan_F píše: na obrázku je ukázka dalších speciálních šroubů. :lol: :lol: :lol:
Náhodou ten druhej závit v první řádce je běžně používanej na distribučních tlakových lahvích. Má označení KW28,8x1/14" Je taky v malým provedení KW19,7. A na vodoinstalaci ze železa se taky používají kuželový závity. Klasický válcový se nedají tak snadno zatěsnit jako kuželový.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
martinkopp

#22 Příspěvek od martinkopp »

Prodávají se i s bakelitovou hlavou, ty vydrží víc, ale ne všude je mají a nejsou úplně levné. Předložený model se vymačká, to je opravdu k ničemu. Já přibodl k hlavě kus hřebíku (přišlo mi to rychlejší než vrtání) a zalil ABS "džusíkem" mezi dvě poloviny toho hmatníku.. Ani se to nehne. Model sem nehodím, takovéto věci vůbec neukládám, protože trvá kratší dobu to nakreslit znovu než zdlouhavě hledat na disku.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Hape »

Celeron píše:
Milan_F píše: na obrázku je ukázka dalších speciálních šroubů. :lol: :lol: :lol:
Náhodou ten druhej závit v první řádce je běžně používanej na distribučních tlakových lahvích. Má označení KW28,8x1/14" Je taky v malým provedení KW19,7. A na vodoinstalaci ze železa se taky používají kuželový závity. Klasický válcový se nedají tak snadno zatěsnit jako kuželový.
Kuželová je i zátka olejové vany traktorů Zetor UŘ I. Ta nepotřebuje žádné těsnění.
hajeklubos píše:... Všechno je PRC termoplast nevalné kvality. Je pryč doba termosetů...
Ne tak docela, jen člověk musí vědět kde hledat. I když kdybysme neměli doma kotel Atmos, tak by mně to taky nenapadlo.
Je to teda jenom matice, ale tu by neměl být problém upravit na šroub.
Přílohy
Katlog náhradních dílů Atmos.jpg
Katlog náhradních dílů Atmos.jpg
Matice termoset.jpg
Matice termoset.jpg
hajeklubos

#24 Příspěvek od hajeklubos »

Abych řekl pravdu nic jsem nehledal. Chtěl jsem tyto rozměry aby si kámoš neorval klouby a šlo to dobře zachňapnout. Pro příští bastlení jsem hlavici upravil na použití vysoké matice M8/12mm natočené k hlavě šroubu a zalití epoxy nebo dentakrylem. Dentakryl to sice naleptá ale to ničemu nevadí. (je tam 22mm místa pro šestihrany 13mm) Víc asi udělat pro pevnost nelze. Při 30ti procentním plnění to tiskne 2h sežere to 6m PLA. Hlavice tak vyjde na 9 Kč při 500Kč/kg. No nekup to.
Luboš
Přílohy
HlavaLici.png
HlavaLici.png
Odpovědět

Zpět na „3D tisk“