Stranový štípačky na součástky na plošáku

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Ruprecht

#16 Příspěvek od Ruprecht »

Střídám Knipex 78 61 125 a Wiha 41-1-03 138, jsou tak nastejno ostré a bez vůle, pro stříhání vývodů drží už několik let. Ty Wihy mají "kulatější" plast na rukojetích (a je ho víc) a asi by byly pohodlnější při dvou-třech hoďkách stříhání :wink:
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
misocko

#17 Příspěvek od misocko »

Ja použivam toto keďže k tomu mám prístup v robote. Na Fe to neni, ale na sučiastky a Cu je to naveky. Tiež na nechty super 😀
bdn

#18 Příspěvek od bdn »

Na tlustější nohy za pár kaček
https://www.tme.eu/cz/details/yt-2081/k ... zani/yato/
YT-2081
Kleště; boční,ke stříhání; dvousložková ergonomická rukojeť
Cena bez DPH [CZK/ks] 65.99

Na jemné drátky, kdysi, kdesi z výprodeje, Garant 725392 130
https://www.elektrotechnika-shop.cz/ks- ... ant-725390
dred

#19 Příspěvek od dred »

"Šípačky" si treba vybrať podľa druhu práce... nebudem predsa nejakými "precíznymi" vyťahovahovať klince z paliet a zase kováčskými kliešťami ustrihávať drôtiky na DPS.. :wink: Univerzálne neexistujú...
Cust

#20 Příspěvek od Cust »

Používám Weller/Erem kleště, ale je to tak 2 až 6 tis Kč za kus podle typu. Na stříhání blbin (běžná práce) mám Proskit z GMe.
ZVUK2000

#21 Příspěvek od ZVUK2000 »

Celeron píše: Tak jsem si koupil Knipexy. Po roce jsem je odpravil na noze KD503, prostě ulítla čelist. Možná překalený. Dost mě to překvapilo

Přesně tyto štípačky jsem už odrovnal tři. Jedny po pádu, druhé na cívce a třetí celoročním používáním :oops:
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Tak ty Knipexy zas nejsou takový veledílo jak se traduje.
Pád na zem čelistí do betonu nebo dlažby by snad měly takový lehký štípačky přežít.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
dred

#23 Příspěvek od dred »

:lol: takéto štípačky by mali mať - aspoň pre mňa - doraz na rúčkach :lol: s nejakou stotinou na dokonalý "zhryz".
Ja som tie moje zlomil tak, že som po ucviknutí drôtu ešte kúsok potlačil... najprv uletel odstrižok drôtu a v zápätí na to čeľusť.. bol to dôsledok hrubej sily..
martinkopp

#24 Příspěvek od martinkopp »

Mám někde Weidmüller 9205150000 https://www.conrad.cz/cs/p/weidmuller-s ... 59561.html
Ty stříhají pěkně. Jediný problém je, že jsem je někam založil a nemůžu je najít. Tak jsem koupil 10ks těch čínských za dolar co tu někdo nalinkoval a mám je pořád po ruce. Weidmüller to není, ale za ty prachy jsou vcelku v pohodě. Pokud se ztupí, dám na ručku kousek smršťovačky abych je poznal a používám je na hrubší práci, stříhání filamentu, vylamování podpor z 3D tisku atd. Jdou s tím bez problému stříhat 2,5mm² dráty při zapojování rozvaděčů apod. Když se jim něco stane, nebo je někde ztratím, vůbec mě to netrápí. Matroš z čeho to dělají bude nějaký čínský recyklát, takže nic moc, nemají rády hlavně nějaké páčení protože se ohnou a čelisti pak nejsou proti sobě, ale jinak jsou překvapivě použitelné.
eleferner

#25 Příspěvek od eleferner »

Heh, tady borec zkousi strihat 4 mm hrebiky kombinackami v lisu. Na pomer cena/vykon vyhraly kombinacky ze 70. let...

https://www.youtube.com/watch?v=jZyhaqpZ2MY
SMITH

#26 Příspěvek od SMITH »

Na najjemnejšie práce použivam Knipex 78 03 125

Na také jemne FORTUM FORTUM

Na normalne (strihanie vodicov 1,5 2,5 ,4 ) Knipex
70 26 160

Na železne draty STANLEY FMHT0 70814
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Celeron

#27 Příspěvek od Celeron »

Copak tipů spousta, děkuji za ně.
Jenže jako vždy snad jen jeden z odpovídajících reagoval na přímej dotaz, zda se po čase nerozcabí čelisti a se slabejma drátkama je konec.
To rozcabování je v poslední době bolest mnohýho nářadí, mám tady lisovací kleště na silnostěnný spojovací dutinky Tracon KH16, (fí 2-14 mm) dýlky přes 30 cm a šířky v otočných čepech 10 mm a taky po pár smáčknutí Al dutinek se začínaj rozcabovat. V návodu píšou, že v pohodě i měď, ale mám obavu, že napojení desítky Cu spojkou by asi dlouho nepřežily.
Klasický kombinačky s nápisem Gola to je něco materiálu v čepu a čelistech a taky je mám po 5 letech rozcabený na konci čelistí o 2 mm.
Opatruju tu starý kombinačky z první republiky, co děda přinesl ze servisní sady tiskařskýho linotypu. Jsou jak nový, bez problému cvakaj popláštěnej plotovej napínací drát, což je určitě minimálně trojka. Mají jednu vadu, nejsou izolovaný a na tvar rukojetí se nedá krom smršťovačky nic natáhnout.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Cust

#28 Příspěvek od Cust »

V zimě plánuju předělávat plot, tak ti pak napíšu, jestli se při tom moje kombinačky Stanley nerozcabaly.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Behemot »

na tenký dráty mi stačí rejžácký nerezový štípačky na nehty, p.c. před mnoha lety asi dolar :lol: s čelistma se nic neděje, jenom musíš fakt akorát ty tenký drátky, tlustý v tom udělají zuby
samec

#30 Příspěvek od samec »

Vieš, ako zubní technici drátujú zubné protézy, to nie je len tak hocjaký železný drát z kancelárskej spinky. To je že extra pevný drát, antikorozívny. A presne na taký drát sú hentie kliešte, čo som ti dal odkaz. Nejké medené drátky nimi rozstrihneš jak varenú špagetu. Ale tebe vadí, že nie sú izolované. Jak keby to mal byť problém zaizolovať. Alebo chceš na to aj CAT certifikát?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“