voltmetr s ICL7107 měří špatně vyšší napětí

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ondraN

#16 Příspěvek od ondraN »

Ta otázka je spíš na sociální průzkum. Každý konstruktér má raději jinou cestu. Někoho baví zapojní co nejvíce optimalizovat, někoho zase to logicky dělit do nezávislých funkčních bloků. Všechno má svoje pro a proti a každý to má raději jinak. Navíc v dnešní době je cenový rozdíl mezi IO a diskrétními prvky minimální, takže v kusové výrobě je to šumák.
Mahoney

#17 Příspěvek od Mahoney »

Celeron píše:No v devadesátkách jsem trand v měniči viděl u několika typů výrobků jedný německý fy a nějak zvlášť to neřešili. Ty desky ještě mám a proti jinejm digitálům jsem neshledal v přesnosti setin na rozsahu 2V žádnej rozdíl.
To je asi dle chuti každého soudruha.
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:No v devadesátkách jsem trand v měniči viděl u několika typů výrobků jedný německý fy a nějak zvlášť to neřešili. Ty desky ještě mám a proti jinejm digitálům jsem neshledal v přesnosti setin na rozsahu 2V žádnej rozdíl.
V běžným měření to neva, ale pokud máš v místě rušení síťovým kmitočtem z nějakýho vnějšího elmag pole, je ta časová konstanta měření docela důležitá na potlačení 50Hz/100Hz. Bezdůvodně by to výrobce do datasheetu nedával - včetně odlišnejch hodnot pro 60Hz sítě. No a prostě ty CMOSový hradla ten oscilátor zatěžujou = negativně ovlivňujou míň, toť vsjo.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“