Srovnání křivé hliníkové desky pro pilu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Tak to srovnej doma .
p32

#17 Příspěvek od p32 »

Já nevím, ale asi s tím tady nikdo nemá praktické zkušenosti. Brousit se to prostě nedá a na ofrézování to nemá materiál. Takže si pořádně přečti to, co sem napsal Bobobo, protože má pravdu. Musíš to srovnat mechanicky. Zvláště, když ti na to občas spadne špalek dřeva. A drnčet to bude jak sfiňa.
bu2520

#18 Příspěvek od bu2520 »

nevím jak moc je to prohnuté, ale jestli by nebylo nejefektivnější, nechat si vypálit laserem vrchní krycí desku třeba z dvojky hliníku a přidělat jí šrouby se zápustnou hlavou.
PavelFF

#19 Příspěvek od PavelFF »

Vážím si rad. Bohužel to srovnat neumím. Nemám zkušenosti, nejsem klempíř a mohl bych to zhoršit nebo úplně zničit. Na pokusy nemám víc kusů.
Deska má uprostřed oválný otvor pro pilový kotouč. Okraje otvoru vytvářejí nejvyšší místo na ploše. Vnitřní obvod je delší než by měl být, je tam tlak. Nevím kam klepnout.

Přiložení 2mm plechu by jen zkopírovalo současný tvar. Boule je velmi pozvolná a plynulá přes celou desku. Nejsou tam nějaké prohlubně nebo viditelné hrby.
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

Až budeš mít holou desku , tak ji zespoda vyfoť
PavelFF

#21 Příspěvek od PavelFF »

Poreferuju jak to dopadlo.

Desku jsem odstrojil a zjistil, že samotná deska je skoro rovná. Při výrobě byla tedy zabroušená do roviny. Není dokonale rovná ale pokud by tak byla ve stroji, neřešil bych to.
Jenže v zabudovaném stavu na odlitek působí síly, které rovinnost zruší. Deska je strašlivě ošizená.

Nakonec jsem vyrobil náhradu z dřevotřískové desky na kuchyňské linky (tl 38mm). Mám už jednu takovou DIY pilu s ruční kotoučovou pilou (zespodu vzhůru nohama) a deska je rovná. Musel jsem dost frézovat abych se dostal s mechanikou do správné hloubky. Některá zeslabená místa jsem vyztužil kovovými dlahami. Nevypadá to sice už tak hezky, ale rovné to teď je a funguje to jak má.
Přílohy
Pila shora.jpg
Pila shora.jpg
Deska zespodu 2.jpg
Deska zespodu 2.jpg
Deska zespodu.jpg
Deska zespodu.jpg
Deska odlitek.jpg
Deska odlitek.jpg
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“