Daruji PC karty - přesunuto

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od forbidden »

OK, zatím to teda odložíme. SCSI disků mám dost, hlavně spíš Ultra320, pár i starších. PATA mám taky i úplně nový. SATA NTB jsem nedávno hodil na Aukro, takže jich moc nezbylo. Nějaký ZIPky se najdou taky. Asi to donesu do garáže a nafotím. Ne vše ale budu rozdávat, něco půjde na prodej. Přecejenom to za ty roky chci taky trochu zpeněžit.
Paměti nemám volný žádný, o takovu dobrou stovku modulů mě připravil cigoš, co mi vykradl kancl. :guns:
Mainboardy už si taky asi nechám všechny pro sebe.
Možná dám pryč dva historický NTB, nějaká 286 a PowerBook 165c ne úplně v nejlepším stavu.
Nemám čas se s tím moc zabývat.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od forbidden »

Tak trochu jsem to protřídil. Pryč půjdou ty chladiče 5,25 HDD, šuplík PATA HDD, nějaký CD/DVD PATA, asi jedna/dvě FDD 3,5, USB FDD, SCSI ZIP a IDE ZIP, SCSI 3,5 HDD mám taky zbytečně moc, malý kapacity PATA HDD si asi nechám a úplně nový zabalený taky, o SATA předpokládám zájem moc není, všude se jich válí dost. Notebookový SSD asi taky už nepotřebuju, ale mám jen malý, max 180 GB. Přemýšlím na tím modemem, k ničemu už asi nebude, ale zas to byl můj první domácí internet. :)
Na třídění kabelů zatím čas není, tak kdo co chce napište, musí to pryč.
Přílohy
IMG_2420.JPG
IMG_2420.JPG
IMG_2419.JPG
IMG_2419.JPG
IMG_2418.JPG
IMG_2418.JPG
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Tie modemy mam dva, keby niekto po tom tuzil :D
PotPalo

#19 Příspěvek od PotPalo »

Jé, USB flopina aZIPky. :D
Dôležitá otázka: čo z toho všetkého je zdarma? 8-) (inak by som zobral snáď všetko, ak to do 15 kg vôjde)
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od forbidden »

Chci si nechat tu USB ZIPku, jen pro parádu, ty úplně nový zabalený HDD a pár starších HDD. Nějaký HDD chtěl ale Ruprecht. Do 15 kg to asi vleze, ale krabice se do Z-boxu asi nevleze, budeš si muset objednat na nějaký to místo v obchodě.
V nejhorším vím, na koho se obrátit, když zas něco budu potřebovat já. :D
judeware

#21 Příspěvek od judeware »

Milane, jestli můžu z protekčních důvodů (za ty EPROMky) ještě o něco požádat, :) tak prosím o přihození FDD mechanik (interní i USB) do kartónu s deskami pro mě.

Pevných diskůch mám tolik, že bych s nimi dokázal obložit koupelnu, ty nechť si chlapi rozeberou. A konvenční externí modem je fajne zařízení z éry prvních nejenkancelářských PC, z doby počátku multimédií, rozvoje internetu... Nevyhazovat!!! Sám mám škatulkových modemů asi deset. Ale nejřemeslnější výtvor z éry předmultimediálních PC (cca do roku 1998) pro mě zůstávají mechaniky 5,25". Těch bych mohl mít taky celý šatník. :D
Naposledy upravil(a) judeware dne 28 bře 2025, 00:10, celkem upraveno 1 x.
PotPalo

#22 Příspěvek od PotPalo »

Ja objednávam vždy do obchodu, tým boxom ala adventným kalendárom moc neverím.

Keby sa to do nejakej krabice nevošlo, tie modemy DeskPorte nepotrebujem (tie by som zdarma posunul aj tak ďalej, ale nevyhodil by som ich). S diskami je to tak... buď sa zídu malé kapacity do starých počítačov, alebo zasa veľké kapacity do nových počítačov. Ten stred medzi tým je akosi nevyužiteľný. Pokiaľ by tie disky alebo DVD mechaniky niekto chcel, prenechám mu ich. Pokiaľ by sa mali vyhodiť, to ich zoberiem ja.
Naposledy upravil(a) PotPalo dne 27 bře 2025, 22:11, celkem upraveno 1 x.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od forbidden »

OK, no pro mě nejřemeslnější výtvor byly MFM a SCSI 5,25 disky. Měl jsem i takový, co na výšku zabíraly dvě pozice. Jenže když jejich éra skončila, nenapadlo mě nic lepšího, jak je kanibalizovat na díly... Co už nadělám.
PotPalo

#24 Příspěvek od PotPalo »

To je normálne, vtedy toho boli mraky a nenapadlo nás že by to raz mohlo mať cenu. Sám som toho tiež narozoberal a povyhadzoval, dnes by to malo závratnú hodnotu. Kto mohol vtedy vedieť... A tiež nebolo miesto na odkladanie desaťročia. Zasa to čo dnes vyhadzujeme bude mať cenu tak o 20 až 30 rokov.

To napravo v obale ASUS je čo? A dve pod tým. Nejaké púzdra na disky?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od forbidden »

Jj, je to tak. Kdybych se v práci nemusel stěhovat, nechal bych si to, místa bylo dost, ale doma skladiště nechci.
Ty HDD 500-1000 GB asi jsou ta střední velikost k ničemu ne?
Nechám si 20 GB, 40 GB a pak asi až nad 1 TB.
PotPalo píše: To napravo v obale ASUS je čo? A dve pod tým. Nejaké púzdra na disky?
Chladiče na HDD, profil z hliníku a vepředu větrák.
PotPalo

#26 Příspěvek od PotPalo »

Chladiče na disk... jeden tu mám a asi ho budem predávať, za 20 rokov som ho nevyužil. No, keď budem predávať jeden, môžem ich predávať aj viac. A možno to skončí darovaním.

Tie 3,5" disky: za malé mám všetky pod 40 GB (lebo 32 GB BIOS bug na starých doskách), a za veľké mám SATA 500 GB a viac (pri IDE 160 GB a viac, tie ešte používam v šuplíku v mojom PC). Sakra, čím viac nad tým rozmýšľam, tým viac sa zväčšuje okruh využiteľných vecí. A potom aby som to tu nemal zahádzané...
judeware

#27 Příspěvek od judeware »

Disky 500..1000GB jsou naopak do konvenčního počítače výborná věc. Pětistovka chodí bez úprav i pod Win9x (s modifikovaným fdiskem ho nadefinuje správně, s nezkresleně uváděnou kapacitou) v desce s přídavným sATA BIOSem.
PotPalo píše:To je normálne, vtedy toho boli mraky a nenapadlo nás že by to raz mohlo mať cenu. Sám som toho tiež narozoberal a povyhadzoval, dnes by to malo závratnú hodnotu. Kto mohol vtedy vedieť... A tiež nebolo miesto na odkladanie desaťročia. Zasa to čo dnes vyhadzujeme bude mať cenu tak o 20 až 30 rokov.
Takto jsem zdevastoval GERICOM XT z roku 1986 (dostal se ke mně jako desetiletý stroj) a dnes bych si za to nejraději nafackoval. A asi tři disky KL-320 jsem rozebral "na motůrek" a SAB8051, č co tam bylo. A dnes jsou takových MCU ve starých zařízeních mraky a disků MFM jako fonografů (tedy skoro nula). :evil:
PotPalo

#28 Příspěvek od PotPalo »

Win9x mal limit pre disk 128 GB, nad toto bolo treba fixnúť systém utilitou bighdd, inak došlo k prepisovaniu dát. 80 a 120 GB disky sú pre 9x ideálne.
judeware

#29 Příspěvek od judeware »

Mě to funguje. Deska s VIA8237, disk (z testovacích důvodů 500GB, viděný jako 476938MiB) stabilně ovšem 250GB (238473MiB), nadefinovaný v fdisku jako PRI DOS 114471MiB (formát DOSu pak vypíše 120 a nějaké drobné) a EXT DOS 124002MiB (na 100% využitý jako jediná logická jednotka "D:"). Chodí to tak od roku 2008. 8-)

Pětistovku mám otestovanou jako 114471MiB PRI DOS (24% z kapacity disku), 114471MiB EXT DOS - jedinou logickou jednotkou "D:" (druhých 24% z celkové kapacity disku) a zbytek kapacity jsem využil pro zkušební provoz vhodného Linuxu. Nic mi při tomto uspořádání nekolidovalo. Ta podivná procenta a hodnoty v "MB" jsem použil proto, že jde o číslo, které nabídne fdisk při inicializaci klasické stodvacítky Seagate (sATA i pATA) a při určení velikosti oddílu (disku 500GB) v procentech oněch 24 odpovídá těm 114471. I modifikovaný fdisk totiž neumožní zadat vyšší číselnou hodnotu, než 99999MB, v procentech to jde zadat správně, akorát následné výpisy vypadají divně, poslední (oddělená) číslice se slije s textem "za".
PotPalo

#30 Příspěvek od PotPalo »

Tá chyba je vraj iba v ovládači pre interný disk vo Windows 98 SE, pre USB disky to už neplatí. SATA radič môže používať iný ovládač kde je to opravené. Neviem, neskúšal som to. Ale vraj ešte Windows XP mal limit 128 GB, zrejme prvé vydanie bez service packov. Ale to mám iba z počutia zákazníka.
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“