Senzor deště

Raspberry, Arduino, Mini-PC a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

#16 Příspěvek od mi-ro »

A co třeba nějaký hrneček s přetaženou folií a uvnitř elektret? Asi blbost, co?
..to bude jen ňákej odpůrek
Sandal

#17 Příspěvek od Sandal »

Proč ne? Nastavit citlivost proti falešným "poplachům" a musí to fungovat.

Něco podobného jsem měnil v práci na kombajnu. Když šlo zrní se slámou ven, tak to rozeznalo zrní od slámy, a počítač hlásil ztráty . Je to taková kovová destička se štekrem, ale co je v ní nevím.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
PabloX
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od PabloX »

Na skleníkoch sme mali DPS s vyleptaným pozláteným meandrom a odspodu bol vyhrievací výkonový rezistor (5W alebo 10W verzia).
Celé to bolo súčasťou meteostanice, ktorá riadila vetranie v skleníkoch na pestovanie paradajok. Fungovalo to roky až do zrušenia skleníkov...

Niečo podobné som mal kedysi na balkóne u rodičov, rosa mi to nikdy neaktivovala (medzery medzi spojmi som mal 1-2mm) a bez ohrevu.

Ak by sa ten ohrev spustil pri detekcii dažďa, tak po dopršaní sa to samo dosuší ...
samec

#19 Příspěvek od samec »

A čo tak merať vodivosť sušeného prádla? Ak stúpne, znamená, že prší a môžete to signalizovať manželke cez wifi alebo buetooth. :pako:

Vidieť, že ste nikdy vonku nesušili prádlo. :smash:
Mahoney

#20 Příspěvek od Mahoney »

martinkopp píše:Senzory alá kus tišťáku s meandrem ukážou tak nějak dobře kdy pršet začne (dokud je nesežere elektrolýza), ale narozdíl od těch optických už neukážou kdy pršet přestane, nezměří intenzitu deště, nerozliší rosu od deště apod.
Měřit kapacitně. On chce jenom vědět kdy aby mu nezmoklo prádlo, nepotřebuje vědět kdy přestalo pršet.
Odpovědět

Zpět na „Miniaturní počítače (Arduino, Raspberry a další)“