Samovypínání osvětlení LED pásky

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
samarit

#16 Příspěvek od samarit »

Takže mám několik možností:

1) vrátit napájení led-pásků zdrojem z PC a zvyknout si na "zapnout-po zhasnutí vypnout-po dvou minutách zapnout" Výhoda: Neruší vestavěné rádio.
2) používat za 500kč zakoupený zdroj PLCS 12V 100W bez problémů zapínání, ovšem s rušením zabudovaného rádia, které je tím v podstatě na nic.
3) sehnat někoho, kdo by mi vyměnil všechny kondíky ve zdroji z PC. Nemám nikoho kdo by mi to udělal a určitě by to bylo drahé, bez záruky.
4) pokusit se sehnat všechny kondíky (vybírat je na e-shopu je pro mne svízel), vyměnit je ve zdroji z PC s rizikem neúspěchu -> sběrný dvůr.
5) levně koupit jiný zdroj k PC na Aukru https://aukro.cz/zdroje-k-pc?searchAll=true a modlit se aby fungoval.
Máte ještě nějaký nápad? Já už ne.
Mahoney

#17 Příspěvek od Mahoney »

Špatný zdroj nemůžeš používat, tenhle stav nebude trvat věčně, nakonec se může ozvat rána a prorazí se polovodiče na primáru s rizikem požáru atd. Máš jen možnost 2, 3 a 5. Sám to dělat nesmíš, jsi odborně nezpůsobilý.
martinkopp

#18 Příspěvek od martinkopp »

samarit píše:Máte ještě nějaký nápad? Já už ne.
Můžeš zkusit ten zdroj strčit do uzmněné plechové krabičky od něčeho. Šance že to pomůže je nevalná, ale zase je to zadarmo a zvládneš to bez odborných znalostí. Ve škatuli nesmí být žádné otvory a víko musí pěkně doléhat, ideálně s přesahem.
Obrázek
DukeNuke

#19 Příspěvek od DukeNuke »

Pokud ještě lze, tak bych ten zdroj vrátil a koupil jiný.
Před časem chtěl po mě známý zdroj do kuchyně s úplně stejným zaměřením - radio a osvětlení led. A v pohodě stačil obyčejný adaptér - něco takového. Chce to nekupovat zdroj s primárním zaměřením pro LED.
HF_Tech

#20 Příspěvek od HF_Tech »

samarit píše:Takže mám několik možností:

1) vrátit napájení led-pásků zdrojem z PC a zvyknout si na "zapnout-po zhasnutí vypnout-po dvou minutách zapnout" Výhoda: Neruší vestavěné rádio.
2) používat za 500kč zakoupený zdroj PLCS 12V 100W bez problémů zapínání, ovšem s rušením zabudovaného rádia, které je tím v podstatě na nic.
3) sehnat někoho, kdo by mi vyměnil všechny kondíky ve zdroji z PC. Nemám nikoho kdo by mi to udělal a určitě by to bylo drahé, bez záruky.
4) pokusit se sehnat všechny kondíky (vybírat je na e-shopu je pro mne svízel), vyměnit je ve zdroji z PC s rizikem neúspěchu -> sběrný dvůr.
5) levně koupit jiný zdroj k PC na Aukru https://aukro.cz/zdroje-k-pc?searchAll=true a modlit se aby fungoval.
Máte ještě nějaký nápad? Já už ne.
Nejlepší možnost je zapnout mozek a změřit si kolik Ampérů ten pásek skutečně žere a pak teprve řešit co dál.
Pak je možné, že bude třeba stačit nový zdroj za 200Kč.
VASEK_W

#21 Příspěvek od VASEK_W »

Tak už se nad ním někdo z Vás chlapi, kdo nemáte zakalenou věšteckou kouli a poznáte odkud je, slitujte, a ty vadné kondy mu vyměňte ;-)
Nebo tady z toho bude ještě dalších 5 zbytečných stránek.

Vašek
Odpovědět

Zpět na „Poradna“