Ve kterém autě?luigi11 píše:Motor 96 kW.
Motor Pure -Tech
Moderátor: Moderátoři
Jedinou osobní zkušenost jsi zatím poskytl Ty.
Odsudky "tříválcových oturbených jebek" jsou takový folklór. Jezdil jsem kdejakým tříválcem, počínaje litrovým Swiftem z doby ještě před érou downsizingu (1997). Jedinej tříválec co mě kdy sral, byl škodovácký 1,4 TDI.
A ten není "z dílny" škodofky, ale skopčáků. V "česaně" se vyvíjejí pro koncern jen zážehový jednotky. Pro "ropáky" se tam dělají jen "přizpůsobovací kity" v podobě závěsů motoru do kastle, odlišně tvarovanejch částí sání nebo vejfuku, pokud jsou z nějakýho konstrukčního důvodu odlišný od ostatních modelů koncernu.ransom píše:...Jedinej tříválec co mě kdy sral, byl škodovácký 1,4 TDI.
A kutilmile - nelituju tě
Sral mě v trojkové Fabii. Dálková cesta s ní byla proti blbý 47kW HTP katastrofa.
(Žádným VW s 1,4TDI jsem pro porovnání nejel. Škodovky i VW mě serou celkově, zpravidla ale jinými věcmi než motory.)
Bohužel na rozdíl od jinejch značek "náš" koncern krom toho oyebání v konstrukci šetřil i na testování a životnostních zkouškách, který se z velký části uskutečnily "na lidech" = na zákaznících, co si koupili kusy z prvních let výroby. Teprve na základě reklamací od nich se upravovaly kritický díly tak, aby skutečně něco vydržely ... Ty "jiný" značky pak měly docela výhodu v tom, že se mohly skoro bezpracně poučit z chyb, který si dovolil VW ...
No a fčil mi ogare zkus tvrdit něco o tom, že VW nezkouší svý nový auta na lidech ...
Obecně křížem krážem přes všecky značky, trhy a fóra, daunsajzink plus oturbení mají bez rozdílu světadílu stejný problémy, způsobovaný mnohem vyšším měrným výkonem na litr objemu, než jednotky starších generací. A zhoršuje to zase hojně rozšířený tvrzení výrobců, že takovým motorům stačí mazání málem vodou a ještě měněnou jednou za uherskej rok. Přitom samotní výrobci maziv po straně doporučujou výměnný lhůty spíš zkracovat než prodlužovat, protože vyšší měrnej výkon s sebou nese vyšší tepelný namáhání celýho motoru, nejen tepelnou degradaci mazací náplně - a výrobci aut se to na plnou hubu snažej popírat. Připočítejte si k tomu zasírání motorů s přímým vstřikem karbonem, ještě umocněným všeobecně vnucovanýma nEGRama (tzv. "recirkulace výfukových plynů"), což není nic jinýho než zas další násilím vnucovaný kurwítko - a vyjde vám, že v podstatě koupit si motor zkonstruovanej po roce 2010 znamená pořídit si rovnou šrot ...