Beton

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
adakar

#16 Příspěvek od adakar »

Podľa toho Celerone čo píšeš či by to nechcelo kropiť možno menej, ale častejšie.. Aby nepnul povrch..
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Dneska nastoupil štukatér. Ani jsem nepoznal, že to je taky zde domestikovanej ukrainec od roku 2002. Perfektní čeština. Taky jede jak dráha. Překvapilo mě, že má štuk Hasit dost řídkej. Dostal jsem přednášku, že Hasit 160 musí být nažloutlej, ten zcela bílej stojí za Velký H. Natáhnul dvě stěny jednou vrstvou, pak druhou a nechal zavadnout. Pak to molitanem vytočil. No a pak ještě na místech, kde prosvítalo tmavý lepidlo natočil třetí vrstvu. Svítí si na to z boku led reflektorem a stěny co jsou hotový, jsou jak dětská prdýlka, kočičince nikde ani náznak. Tohle bych se nenaučil ani za sto let.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Behemot »

Bezvodej sádrovec taky dělá zle ve starejch vlhčích barákách, stěny nacucají vagón vody a je to v prdeli, půl roku je eště nic aby to vyschlo. A je dunivější jak beton, pokud k tomu navíc není správnej podložní plystreň, tak ten pochozí randál je neúnosnej. A jak bylo řečeno, když se to nahydratuje do sádrovce, tak se to pak začne ve vodě prakticky rozpouštět, na hovno matrijál jak všecky tydle dnešní hurá hovadiny, kde jedinej benefit je pro dodavatela, že toho nahuláká za krátkej čas vagón a řekne si vo ranec peněz.
ransom

#19 Příspěvek od ransom »

Tak si postav z vepřovic, do podlahy piliny s vápnem, na střechu došky, a buď šťasten.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem 10 dní po betonech a 3 dny po štukách a i když není venku ideál, vlhkost skoro žádná. Dokonce ani podlaha pod igelitem neztmavla. Před chvílí odjel podlahář z poměření a dost se divil, že už má beton vlhkost 18 ze 40 a je potřeba se dostat na 7. Co to je za jednotky netuším.
Takže včera sádrokartóňáci vyfrkli stropy a dnes to ráno přesádrovali a odpoledne přebrousej. Kurňa a dokonce jsem sehnal na příští středu malíře pokojů, což je dnes ze řemesel asi nejužší profil. Já se snad budu za měsíc stěhovat. :wink:
Jirka

Behemot
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Behemot »

Malíři sou, ale kdo není úplnej lempl si to aspoň obstojně vymaluje ai sám, ne?
p32

#22 Příspěvek od p32 »

Celeron píše: jsem sehnal na příští středu malíře pokojů, což je dnes ze řemesel asi nejužší profil.
To myslíš vážně? Těch je jak nasranejch. Asi záleží na regionu. :roll:
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Myslím to zcela vážně. Taky jich tu bylo hromada za bolševika ve středisku Komunálních služeb. Jenže těm je dnes 70 a víc a nebo v penálu. V Bydžově jsou nyní funkční tři a všichni mi řekli, že mají volný termín příští rok březen až květen. Možná kdyby to byl celej barák, jenže tohle je jen 110m².
to Behemot: je to obývák se stropem. Ty stropy válečkem neumím, štětka s dlouhejma žíněma mi pouští chlupy, musel bych koupit novou a hlavně chci, aby to k něčemu vypadalo. Dílnu, verandu, koupelnu, WC a chodbu zvládám, ale u nich zase tak moc na nějakým panáku nezáleží.
Jirka

Behemot
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Behemot »

Přiměřeně zředit (ne málo, musel bys natírat pětkrát+, ne moc, bylo by to hustý) a přejedeš to jedním směrem, a pak už sušším válečkem do kříže. Vůbec nic na tom není, ta barva se samozřejmě má ai tendenci rozprostřít rovnoměrně, ty tomu jenom pomáháš. Strop je vodorovnej, to je paradoxně lepší, nemá to kam stíkat. Akorát je s tím nad palicí větší práca, samozřejmě, ručičky bolí :)
Celeron

#25 Příspěvek od Celeron »

A kterým? Molitanem nebo chlupem? A váleček vymačkávat po namočení na tom hrubým sejtu na kýblu a nebo použít kýbl co má vymačkávací plochu na vnitřním boku? Když jsem to zkoušel molitanem, tak právě při nasazení po namočení jsem měl panáka, co nešel rozválet. :( No říká se, že člověk nemusí umět všecko...
Jirka

Behemot
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Behemot »

Já dělávám spíš chlupatým, nekomu zas vyhovuje molitan, si zkus co ti de líp. Pak máš ai takový ty se zásobníkem v tyče, tím se dá udělat tlustá vrstva, případně malovat dlouho.

Dělal sem ai na mřížce v kýbli, ai na plošným mačkadle se zásobníkem, je mi to víceméně fuk.
JirkaZ

#27 Příspěvek od JirkaZ »

Souhlas s tím, co píše Behemot, maliře si kromě spousty dalších věcí dělám sám (nebo s rodinou).

Váleček pochopitelně s chlupy a vymačkávací mřížkou v nádobě s nátěrem. Osobně nedám dopustit na Triple Red.

Při malování stropu jsi "trochu" od rozprášeného nátěru, zejména když pospícháš a váleček odstředivou silou víc rozstřikuje. Takže čepici a vhodný "skafandr" ;-)
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Celeron

#28 Příspěvek od Celeron »

No mě jde taky o to, jak postupovat. Jestli na sádrošovej strop penetraci a pak něco bílýho ve dvou vrstvách, Primalex, Het, Remal, DEK, nebo něco jinýho? Je toho lopaty. Co je lepší a s čím se líp dělá?
Stěny jsou čerstvej žlutej Hasit štuk, tam asi taky penetraci, pak bílou a nakonec natónovanou. Předěl bílá / barevná cca 8 cm pod stropem, jinak nic jinýho. Penetrace obyč, nebo hloubková? Nechci něco pokálet když vím, jak jsem se na tom zatím nadřel, případně kolik to stálo...
Jirka

JirkaZ

#29 Příspěvek od JirkaZ »

Penetrovat je potřeba všechno, můžeš volit něco speciálního (zpravidla dle tech. listu nátěru), ale já většinou pod nátěry a omítky (kromě např. samonivelačních podlahových stěrek) používám koncentrát S2802A ředěný 1:10 a funguje to perfektně.

Nátěry mám Primalexem Polar, na náročnější místa Primalex Fortec, na ta úplně nejnáročnější Dulux (tuším EasyCare). Zase to chce volit dle konkrétních podmínek a číst technické listy.

Nicméně vápno je vápno (to myslím zcela vážně, třeba do vlhkého sklepa). Potíž je mj. v tom, že špatně kryje a není otěruvzdorné.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Lukas-Peca »

Teď jsem doma maloval vápnem a na otěruvzdornost a celkový dojem si nemůžu stěžovat, akorát to opravdu špatně kryje a je potřeba vychytat správné množství vody, jinak to nekryje vůbec a nebo naopak nejde rozválet. U hlinky to tak kritické není.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“