Excel
Moderátor: Moderátoři
- LukasFlamik
- Zablokován

- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Pro LukasFlamik: Obrať se na některou z umělých inteligencí, třeba ChatGPT nebo Gemini. Gemini mi už pomohla udělat nějakou tabulku pro LibreOffice Calc a s ChatGPT jsem stvořil program který mi usnadňuje získávání údajů z jednoho webu, který neumožňuje tisk stránky v prohlížeči. Zkus některé UI sdělit o co ti jde a určitě ti pomůže. Nemusí to vyjít hned na poprvé, mně se to také nepodařilo ale postupným zkoušením a oznamováním UI co to dělá, nebo nedělá jsem se ke kýženému výsledku nakonec dopracoval.
- LukasFlamik
- Zablokován

- martinkopp
Určitě ano, na tom prakticky nic není. Ale bohužel momentálně mám extrémní nedostatek času. Access je klasická kancelářká aplikace, nic pro geeky, má na všechno průvodce apod., takže třeba v SQL nemusíš napsat ani čárku. Zkus se tím prokousat pomocí GPT. Obrovská výhoda databáze mj. je, že máš data (tabulky) oddělená od výpočtů. Ty s vlastníma tabulkama při tvorbě součtů a nejrůznějších přehledů a tiskových sestav vůbec nepracuješ, jen z nich taháš data, takže když něco posereš v dotazu s výpočty nebo v tiskové sestavě pro nájemníky, nehrozí žádné riziko že si rozjebeš data jako v excelu.LukasFlamik píše:To martinkopp: vedel by si mi to pripraviť? Kolko by si za to chcel?
- LukasFlamik
- Zablokován

- martinkopp
Takže pokud ti někdo vytvoří takovou databázi, budeš moct hodit tuhle činnost na jakéhokoliv mamlasa co jen umí číst a psát číslice
- LukasFlamik
- Zablokován

- LukasFlamik
- Zablokován

Vymena elektromeru v te tabulce C = Pocatecni stav.
Pro stary elektromer se proste ve sloupci cislo opakuje dokud nedojde k vymene elektromeru a po vymene se zadá v radku do C takrka 0 nebo to co je natocene na novem elektromeru a zas se cislo opakuje stejne do dalsi vymeny. Cislo se nemusi vypisovat nebo kopírovat rucne. Staci pouzit potahnuti pomoci Mouse.
Tabulka pracuje v dalsich sloupcich s udaji spravně
Pisu to ted po pameti, k tabulce ted nemam pristup az odpoledne
- LukasFlamik
- Zablokován

Na karte výmen elektromerov potrebujem mať nasledovné:
číslo bytu, číslo starého elektromera, dátum demontáže, stav pri demontáži, číslo nového elektromera, dátum montáže, stav pri montáži, platnosť overenia do a ešte by sa zišlo montáž vykonal.
Na tejto karte ktrá môže byť ku každému bytu samostatná alebo aj nemusí, potrebujem mať takto zapísané výmeny. Keď počas fakturačného obdobia príde k výmene, tak potrebujem, aby si to hlavná tabulka natiahla do seba (nemusí to byť vôbec vidieť) a zahrnula to do výpočtu.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
- LukasFlamik
- Zablokován

- martinkopp
Jen najít někoho kdo ti to vytvoří