Uhlí na přívěsným vozíku

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
samec

#16 Příspěvek od samec »

Polku daj na vozík a druhu nasyp do kufra, na zadné sedačky a spolujazdovi pod nohy. :malta:
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Behemot »

Jako jo, nasypat do kalfasů je taky varianta.

Navíc pokud nemáš Ečko, tak s tunovým vozejkem nejenom že v případě čehokoli to jde na tvoje triko, ale zeberou ti papíry a pálka jako prase k tomu.
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

To není tak ouplně pravda. Je v tom totiž docela bordel způsobenej určitou benevolencí v "divokejch devadesátkách". V některejch letech bylo béčko vydávaný s tím, že s ním je možný řídit soupravu tažnýho vozidla skupiny B plus vleku, pokud součet váhy tažnýho vozidla i taženýho přívěsu nepřekročí 3,5tuny - a nesmí se překročit ani povolená váha daná homologací tažnýho vozidla. Takže NĚKDO s ŘP vydaným v určitým období "devadesátek" může jet s US pick-upem vážícím 2 tuny a mít za ním 1500kilo vážící přívěs - A NEPOTŘEBUJE mít B+E. A druhej člověk s tou samou soupravou tu B+E skupinu mít musí - protože má řidičák vydanej o rok pozdějc.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Zase kecá , někde je zde o tom vlákno . Šlo o změnu v dopravním zákoně asi plácnu před 2ma 3mi lety . A dříve , jako dříve , se dopsalo Ečko k Bčku po praxi v Bčku . V době po převratu se bláznilo s ojetinami z venku a tak i já jsem si to nechal dopsat , jen jsem došel na poravku a tam mi to v 11/1992 jen dopsali .
p32

#20 Příspěvek od p32 »

Důležité je nenechat se chytit. :lol:
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

To se mi nepovedlo . :(
Pikofarad

#22 Příspěvek od Pikofarad »

Bobo máš pravdu,mně zapsali zdarma E k béčku po praxi,baba na DI koukla do karty a hlásila,máte praxi a tady zapsanou pokutu 500 za jízdu s dvoutunovým vozíkem.Chytili mne benga v Kroměříži jak jsem rozvážel telky na mulťák.Pochválili mne že na VW Transportéru mám předepsanou kouli,jinak by to bylo podstatně dražší.
mi-ro

#23 Příspěvek od mi-ro »

Telky na Mulťák? To už je ale 30 let nebo víc, ne? A to bylo pětikilo docela flastr.
..to bude jen ňákej odpůrek
martinkopp

#24 Příspěvek od martinkopp »

Neměl bych z toho strach, v bývalém zaměstnání jsme ložili matroš zákazníkům, půlka jich jezdila přetížených a to brali váhu tak, že v papírech je napsáno 750, tak uveze 750, nalož tunu, pojedu pomalu, vozil jsem na tom už ... kg, mám to vyzkoušené, navařil jsem si dorazy na péra aby kola nedřely o blatníky... Nikdy nebyl žádný technický problém, občas jen dofoulki gumy. Měli jsme k tomu účelu vyvedenou hadici aby se pořád nemusel vytahovat ven kompresor, kšeft je kšeft :-) Ideální to určitě není, ale ty vozíky se dělají předimenzované nejspíš kvůli dynamickému zatížení. Pokud se ale chceš řídit psanými pravidly, tak nic.
Pikofarad

#25 Příspěvek od Pikofarad »

mi-ro píše:Telky na Mulťák? To už je ale 30 let nebo víc, ne? A to bylo pětikilo docela flastr.
Nějakých 32let,letí to :( Pronajímaly se telky Samsung,20 a 21" to byl hit
Cust

#26 Příspěvek od Cust »

Taky jsem na stavbu jezdil pravidelně přetížený. Jen jednou jsem se lekl, když tchán (řidič) s přetíženým vozíkem předjel ostře traktor. Trochu bylo cítím, že nám na kouli něco lítá. Chce to jet pomalu, hlavně do zatáček.
ransom

#27 Příspěvek od ransom »

Jedna věc je obava z přestupku, případně z nezaviněné nehody. O tom se nedá radit, to si musí každej srovnat sám.
Druhá věc je ryze technický pohled na přetížení. Jezdili jsme tak kdekdo. Dvaadvacet tun na T-148. Půldruhý tuny ve Sprinteru (nosnost 800kg). Šest metráků písku v Trabantu. Stopadesát kil nákladu na nádrži ČZ 250. Třetinu kubíku betonu na malým vozejku za Fabií HTP...
Dovézt něco takovýho někam nedaleko, jednorázově není problém. Problém by byl dělat to furt.
To fakt po okolí nenajdeš nikoho s použitelným dopravním prostředkem? Nebo místo, kam to složit a pak odvozit po částech?
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
HF_Tech

#28 Příspěvek od HF_Tech »

To už je jako diskuse o nesmrtelnosti chrousta.
Vezmeš 2x 500kg, na těch 20km je to o otočka o hodinu a 100Kč na benzín navíc. To si snad dnešní důchodce dovolit může :roll:
BOBOBO

#29 Příspěvek od BOBOBO »

Víš prd , co si důchodce dovolit může . Viz cit. Jiří Krejčík :
„Jsem člověk, který z chudoby vzešel, zápolil s ní a zápolí s ní dodnes, takže cítím s těmi, kteří se nemohou bránit. Jestli je tohle levičáctví, pak jsem levičák. Nezávidím těm, kteří jsou bohatí, když jejich bohatství je poctivé. Masaryk krátce po založení Československé republiky řekl, že aby se národní stát mohl naplno rozvinout, bude potřebovat padesát let nerušeného vývoje. Nebudu vypočítávat, oč vše jsme byli ochuzeni tím, že se to nenaplnilo, to je úvaha mimo nás, úvaha o tom, v čem jsme. Jen malý detail: můj předrevoluční důchod, ač byl mnohem nižší, než je ten dnešní, měl podstatně vyšší kupní sílu, a to mám ve škále důchodců jeden z nejvyšších hrubých důchodů: devět tisíc korun. Když mám ale zaplatit nájemné, elektřinu, telefon, teplo a poplatky za televizi a rádio, tak jen na to měsíčně doplatím 2000 Kč NAD částku svého důchodu, takže kdybych měl spoléhat jen na stát, byl bych už v domově důchodců nebo v blázinci.
AZK401

#30 Příspěvek od AZK401 »

Nevím, jestli to je jenom latina, ale slyšel jsem, že vrakovoz s přívěsem na dvě auta dostal v Německu při převážení pokutu a to docela mastnou - asi 200€. Všechno mu sedělo, až na zatíření koule. Takže to přední auto o 20 cm posunul a bylo to O.K. Jinak by ho nenechali pokračovat. To druhé převážení už bylo zdarma :D
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“