Uhlí na přívěsným vozíku
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- martinkopp
Druhá věc je ryze technický pohled na přetížení. Jezdili jsme tak kdekdo. Dvaadvacet tun na T-148. Půldruhý tuny ve Sprinteru (nosnost 800kg). Šest metráků písku v Trabantu. Stopadesát kil nákladu na nádrži ČZ 250. Třetinu kubíku betonu na malým vozejku za Fabií HTP...
Dovézt něco takovýho někam nedaleko, jednorázově není problém. Problém by byl dělat to furt.
To fakt po okolí nenajdeš nikoho s použitelným dopravním prostředkem? Nebo místo, kam to složit a pak odvozit po částech?
„Jsem člověk, který z chudoby vzešel, zápolil s ní a zápolí s ní dodnes, takže cítím s těmi, kteří se nemohou bránit. Jestli je tohle levičáctví, pak jsem levičák. Nezávidím těm, kteří jsou bohatí, když jejich bohatství je poctivé. Masaryk krátce po založení Československé republiky řekl, že aby se národní stát mohl naplno rozvinout, bude potřebovat padesát let nerušeného vývoje. Nebudu vypočítávat, oč vše jsme byli ochuzeni tím, že se to nenaplnilo, to je úvaha mimo nás, úvaha o tom, v čem jsme. Jen malý detail: můj předrevoluční důchod, ač byl mnohem nižší, než je ten dnešní, měl podstatně vyšší kupní sílu, a to mám ve škále důchodců jeden z nejvyšších hrubých důchodů: devět tisíc korun. Když mám ale zaplatit nájemné, elektřinu, telefon, teplo a poplatky za televizi a rádio, tak jen na to měsíčně doplatím 2000 Kč NAD částku svého důchodu, takže kdybych měl spoléhat jen na stát, byl bych už v domově důchodců nebo v blázinci.