Jak to myslíš studené do friťáku ? Je fakt , že hranoly nedělám . Ale smažené věci - květák , celer , maso atd. hned plavou na velké pěně . Vždy si to z principu trochu nasaje . Mám ten s vyndavací nádobou . Olej hned po fritování přeliju a filtruju do kovové baňky . Nádobu umeju a je . Je to super s tou vyndávačkou .
Rodičia ju dostali na Vianoce a keďže ju nepoužívali, dali nám ju. Manželka v nej robí pečené zemiaky, rezne, ryby, zapekané chleby...dosť sa využije, nemusí zapínať veľkú rúru. Friťák nemáme, naposledy ho použili rodičia pred 20-25 rokmi, potom skončil v pivnici a stade smer kôš.
Taky mám a jsem spokojen. Mražený hranole, smažák, prsty. Pak kousek flákoty, stehna. Nebo se prodávají už smažený kuřecí nugety, křídlo a pod. Na pár minut a je to jako bych to teď smažil na oleji. Klasika trojobal moc není ono, i když se použije rozprašovač oleje a trochu se to zastříkne. Když ale zdraví nezkousne smažený řízek tak HF je alternativa. Nic moc ale co už. Proti vysušení jsou HF s nádržkou vody kdy se během vaření sem tam vytvoří vodní mlha. Dobré proti vysušení pokrmu při vaření. A nakonec v tom na pár minut nechám "oživit" kaiserky ze včerejška, rohlíky či nějakou koupenou buchtu.