PHILIPS FA 880 zvědavost

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zaky

#16 Příspěvek od Zaky »

Pokud by byl vstupní proud NJM2068 dle datasheetu typických 150nA, tak udělá na 220K 33mV a na 27K 4mV. Takže těch výsledných 25mV offsetu porucha vůbec být nemusí. Offset je v obou kanálech stejný, také jsou použity 2 OZ ve společném pouzdře, kde lze očekávat velmi podobné chování. Nepředpokládal bych, že by elektrolyty v obou kanálech měly tak pěkně stejný svod, i když úplně vyloučené to samozřejmě také není.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
jardafiala

#17 Příspěvek od jardafiala »

Mám tomu rozumět tak (jak jsem si tak nějak myslel na začátku když samec upozornil na datashit s poznámkou žádná záhada) že kdyby byl R702 27k byl by offset 0mV (nebo blížící se 0)? Svod C714 jsem vyloučil při dalších pokusech odpojením konektoru J701-1, to je ten vlevo nahoře na obrázku.
Zaky

#18 Příspěvek od Zaky »

Ano, ale :-) Když se podíváš na obvody před vstupem do OZ, tak není zrovna jisté, zda je možné je 27K zatížit. Můžeš to zkusit, nic se nepoškodí, ale může poklesnout amplituda signálu a může to mít i dopad na frekvenční charakteristiku.
jardafiala

#19 Příspěvek od jardafiala »

Jasně, pokoušet se o to nebudu, fungovalo to takhle léta a věřím, že to bude funovat dál bez úprav. Jak jsem uvedl na začátku, je to k úvaze a diskusi, taky nevím všechno a rád se přiučím.
masar

#20 Příspěvek od masar »

jardafiala píše:Jasně, pokoušet se o to nebudu, fungovalo to takhle léta a věřím, že to bude funovat dál bez úprav...
A proč? Odpovědělo by to na tvou otázku a pak bys to vrátil zpět.
:wink:
Zaky

#21 Příspěvek od Zaky »

Také jsem pro vyzkoušení z důvodů studijních: změřit napětí mezi vstupy OZ, voltmetrem se vstupním odporem alespoň 10MΩ. Změřit napětí na R708. Změřit napětí na R702. Připojit paralelně k R702 27KΩ a změřit offset. Pokud máš chuť, změř to a dej sem výsledky.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“