Tesla B58, výstup na externí zesilovač
Moderátor: Moderátoři
Řekl bych ale, že na hlavě ohmmetrem naměříš těch asi 17 Ω na obou stopách a to bude všechno.
Ve schématu jsem ti opět označil:
- červeně potenciometr ručního řízení záznamové úrovně (při zapnuté automatice nefunguje)
- zeleně cestu signálu pro vnější zesilovač (funguje jen při snímání a žádný potenciometr přístupný uživateli na něj nemá vliv)
- modře potenciometry hlasitosti a tónové clony vestavěného zesilovače (ty fungují jak při snímání, tak při záznamu).
A pozor na jednu věc - není-li zařazená funkce posuvu, zkratuje pérový svazek V signálovou cestu, a to jak při snímání, tak při záznamu.
Začni se učit číst schémata a objevovat, proč je kde jaká součástka zapojená, jaký má význam a co dělá. Taky se nauč představit si, co se stane, když není přepínač v základní poloze.
To by pro začátek mohlo stačit.
Bez toho nebudeš umět ani pojmenovat problém a bez toho budeme zbytečně často hledat chybu tam, kde není.
Ty jsou odpojenéHill píše:modře potenciometry hlasitosti a tónové clony vestavěného zesilovače (ty fungují jak při snímání, tak při záznamu).
Tím pádem je zesilovač to co je ve schématu vpravo nahoře?
Jo to se mi povedlo, když je přepínač stop v libovolné krajní poloze, tak je mezi libovolným vrchním kontaktem hlavy a druhém pinu odshora na přepínači stop odpor 16,5, když je ve středové poloze tak 8,5Hill píše:Řekl bych ale, že na hlavě ohmmetrem naměříš těch asi 17 Ω na obou stopách a to bude všechno.
Já vím, zatím si ale ani skoro nedovedu představit jak funguje to pískadlo, co jsem zatím zapojoval bylo způsobem "má to tak být podle schématu, ikdyž nevím proč, tak to tak zapojím"Hill píše:Začni se učit číst schémata a objevovat, proč je kde jaká součástka zapojená, jaký má význam a co dělá. Taky se nauč představit si, co se stane, když není přepínač v základní poloze.
To by pro začátek mohlo stačit.
Bez toho nebudeš umět ani pojmenovat problém a bez toho budeme zbytečně často hledat chybu tam, kde není.
Já jsem rád, že mám vůbec použitelný multimetr, donedávna ani to neBOBOBO píše:Nebo osciloskop , jestli ho máš
Já s tím stejně neumím pracovat, ale kdyby se Vám to chtělo posílat, byl bych rád.BOBOBO píše:Kdybys měl zájem za poštu
Já vím, když by ale tam ten odpor nebyl, tak by byl po cestě nějaký kabel odtrhlý ne? Alespoň tak jsem to pochopilBOBOBO píše:Tady jde o to , aby jsi měl KABLE A PŘEPÍNAČE OK , nešlo o hlavu
Zjistil jsem, že výstup a přepínač 26 je spojený, dále to vede někam dovnitř kam nevidím.
Jinak, mám to zapojené přes oddělovací transformátor, i u tohodle to má význam ne? Kdybych se omylem někde dotkl kde je vysoké napětí