Kuna v motoru.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
scorpions-cz

#16 Příspěvek od scorpions-cz »

Viděl jsem taky VN odpuzovače do motorovýho prostoru. Je to asi 6 malejch plošňáků, který jsou propojený drátkama. Rozmístí se různě do motorového prostoru. Je to napojený na nějakej měnič a na autobaterii. Kámoš automechanik si na to sáhnul a prej to byla pěkná pecka. Máte s tímto někdo zkušenost?
rampage

#17 Příspěvek od rampage »

Meral tomu niekto prúdový odber? nahá to tam týžden-dva v mrazoch a potom nenaštartuje :D
DukeNuke

#18 Příspěvek od DukeNuke »

Jestli je to tohle tak píšou 5mA.
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Zase kydy . Ano jedině VN . To je vlastně ohradník . V prostoru motoru se rozmístí izolované držáky a natáhne různě dle prostoru drát . Žvanění o odběrech je vůbec bez znalosti věci nejlepší . Pískátka jsou jako to ostatní mimo VN na ho vno .
ZVUK2000

#20 Příspěvek od ZVUK2000 »

Jako prevence jsou UZ zařízení a spreje dobré. Ale když už má někde tato kun(d)a bydliště, tak ji vyhnat je fakt těžké.
Killroy
Moderátor

#21 Příspěvek od Killroy »

Sprej je OK, ale na umytej motor. Pokud už bylo to místo v minulosti kunou označkováno, ochcáno, tak vůbec nepomůže. Udělal jsem kombinaci spreje a UZ odpuzovače M180 a zatím v pohodě.. :prst:
ransom

#22 Příspěvek od ransom »

Někdy mám dojem, že jediná skutečně účinná možnost je nechat běžet motor. Jednou mi kuna sežrala kabely u auta starýho čtyři měsíce. Naštěstí jen vyměnitelný svazek k zapalování. Když jsem zrovna místo do práce dojel do servisu prodejce, že motor začal vynechávat, chlap věděl okamžitě že to byla kuna. Ptal jsem se jak to ví. Prej je správná teplota, denní doba, vlhkost, přišlo po včerejšku ochlazení, ale hlavně jsem už to ráno čtvrtej.
Nezkoušel někdo zábleskový zařizení? Kunu by blikající světlo snad mohlo srát.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
p32

#23 Příspěvek od p32 »

Taky se vyplatí dávat auto do garáže. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“