Vypínač do vrtačky Narex

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Já tam měl mezityp mezi 108 a EV . Já tam mám tmavý vypínač . Ten s oranžovým tlačítkem . Mám i ty ČKD , několik , i vrtačku , předělanou na pravo/levý chod . Inu tehdá to byla super věc ......
Přílohy
vypínače narex a čkd.jpg
vypínače narex a čkd.jpg
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Tu hoblovku a brusku jsem nikdy neviděl. Šukalku jsem měl taky, zapoměl jsem na ní. Ale výkon vrtačky na to přídavný nářadí byl dost slabý, třeba maflík byl docela problém, když se kousnul, stačila chvilka a rotor byl v kopru. Šukalka neměla to odlehčování listu, když šel plátek "dolů". Jak se objevily v devadesátkách podstatně líp chodící jednoůčelovky, tak jsem vše kromě samotný vrtačky prodal.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Hoblovku jsem fakt neviděl , škoda , že není obrázek z druhé strany , nějak se mi to nezdá . Zato jsem ze šrotu přinesl obdélníkovou excetričku a lupenkovou pilku . Ten hobl mi nedá spát ....... No a sám jsem vytvořil sekačku na trávu , makalo to .
kejki

#19 Příspěvek od kejki »

BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

To bych si chtěl zkusit . Třeba až to někdo vyhodí , budu u toho .
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Na tu vrtačku se daly po malý úpravě přidělat nástavce z DDR. Kámoš má dodnes pásovku a podobnej hoblík. Problém je, že ta do strany vysazená vrtačka u obojího hodně překáží a má tendenci kvůli hmotnosti na straně vrtačky brát víc. V obojím je kapronovej plochej řemínek, dnes asi v potřebný dýlce nesehnatelnej. Navíc pásovka má nestandardní nesehnatelnou dýlku pásu a lepit a zabrušovat svůj aby to ve spoji netlouklo je hrozná pakárna a moc dlouho nevydrží a ve spoji povolí.
Jirka

jjilek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jjilek »

Celeron píše:Tu hoblovku a brusku jsem nikdy neviděl. Šukalku jsem měl taky, zapoměl jsem na ní. Ale výkon vrtačky na to přídavný nářadí byl dost slabý, třeba maflík byl docela problém, když se kousnul, stačila chvilka a rotor byl v kopru. Šukalka neměla to odlehčování listu, když šel plátek "dolů". Jak se objevily v devadesátkách podstatně líp chodící jednoůčelovky, tak jsem vše kromě samotný vrtačky prodal.
Ten maflík s EV108D používám na drobné práce stále, jen je třeba udržovat třecí spojku. "Aby rotor neodešel."
Samotnou EV 108D mám jednu navíc, neumím ale sundat sklíčidlo. Můžu ji případném zájemci pustit dál.
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Co nejde ranou , jde větší ranou . A dnes máme i rozbrusky , když to chceme jemně sundat .
Celeron

#24 Příspěvek od Celeron »

No jestli tlučeš, tak se nedivím. Na ty mý EV108 není hlavička na kuželu ale na závitu. :wink: Odhadem M12 x 1 levej.
Jirka

BOBOBO

#25 Příspěvek od BOBOBO »

Když jsou na závitě , tak pravým a pojišťovací uvnitř bývá levý . Neb jinak se při práci levý povolí . Takže jedině pravý .
Celeron

#26 Příspěvek od Celeron »

Máš pravdu, jsou tam oba. Ze strany čelistí levej, směrem k vrtačce pravej. Koukám tady na rozebranou hlavičku do 8 mm ale asi není z 108 Narexky, je na ní MAS v kruhu. Myslel jsem, že jsem ji měnil, má jednu čelist vymačkanou víc, než zbývající. Má mezi čelistma pojišťovací disk s inbusem a ten se povoluje doleva.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“