Tester kapacity baterií.

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

V TME som reklamoval len raz - nespravne dodane suciastky (prisli niektore elyty na 16V namiesto 35V). Poslali spravne a tie povodne nechceli ani vratit. Bolo to ale v roku 2018.
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Dorazily převodníky z Ecomu s označením CA56. Zapájel jsem je na obě pozice v testeru baterek a měří jak napětí baterky, tak proud, (napětí na shuntu). Takže oprava se povedla.
Zamrzelo mě ale, že snad poprvé mi přišlo z TME něco fejkovýho. Podle odporů nožiček, jak mi doporučil proměřit rnbw, je vevnitř CA47 něco jinýho nebo vadnýho. Divný je, že jsou i dost velký rozdíly mezi dvěma vadnejma CA47 z TME.
Ještě tady přemejšlím, proč ten převodník na napětí baterky odešel. Jak jsem psal hned na začátku, tester má kelvin připojení, zvlášť proud (svorky I+ a I-) a zvlášť napětí baterky (svorky U+ a U-). Až doteď jsem měřil přes klešťový svorky, na jedný čelisti kleští byl připojenej proud a na druhý čelisti kleští napětí. To je ale na vícečlánky LiIon a LiPol dost napytel, zanáší se tam chyba úbytku na silovým vývodu baterie. Lepší by bylo připojit proudový svorky I+ a I- na silový vývod baterie a napěťový svorky U+ a U- na krajní svorky balančního konektoru, pak by tam nebyl napěťový úbytek žádný.
Napadá mě, jestli ten převodník neodešel z toho důvodu, že při připojování baterie bylo nějaký napětí mezi svorkami I+ a U+ a nebo I- a U-. Když koukám na zapojení, tak mezi svorkama I+ a U+ není žádnej odpor či ochrana. A mezi I- a U- to samý. Nebylo by dobrý tam dát nějaký odpor, třeba 1K aby nemohlo dojít k velkýmu rozdílu mezi svorkou I a U? Nebo třeba místo odporu antiparalelní diodu? Co Vy na to?
Díky za zamyšlení.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Nikdo nic k té ochraně diferák převodníku dokud se napěťovej a proudovej kelvin nepropojí na baterce? :(
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“