Nahrávání ze sluchátkového výstupu.

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od kulikus »

Jako Appka do mobilu může být?
ransom

#17 Příspěvek od ransom »

Za normálních okolností požadavek nahrávky ze sluchátkového výstupu zvládne jakákoli zvuková karta s linkovým vstupem. Třeba externí připojená k notebooku, aby to nežralo. Zvládla by to i aplikace v mobilu, standardní USB zvukovky chodí přes OTG. (Hodí se třeba USB audio recorder Pro.)
Pokud to má být samostatné hardwarové zařízení, tak třeba rekordér od Tascamu. Umí nahrávat stereo přes malý Jack.
https://diktafony.heureka.cz/tascam-dr-05xp/
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Ruprecht

#18 Příspěvek od Ruprecht »

Yarda1 píše:udělátor co by se dal přes jack připojit třeba ke sluchátkovému výstupu z rádia, nahrával co se zrovna vysílá a ukládal
Připojením jacku do sluchátkového výstupu přestane být slyšet co se aktuálně nahrává (repro se odpojí) a monitoring bude tedy nutné zajistit jinde.
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
Hill
Administrátor

#19 Příspěvek od Hill »

Tak jsem se pustil do znovicírování mechaniky, do níž už se nějaký čas chystám udělat novou elektroniku, přece jen ta klasika s přepínači starými 60 let už je častěji na obtíž, než k užitku.
Ale při té příležitosti jsem tam cvičně založil pásek a na něm objevil zapomenutou nahrávku jedné naší jam-session z roku 1981, tak jsem ji rovnou přesypal do jedniček a nul. Stejná bastlkonfigurace, kterou jsem popsal výše.
Sice to šlo z linkového, ne ze sluchátkového výstupu, takže to chtělo potenciometr cestou, ale přes USB zvukovku jsem to v Audacity převedl a následně sestříhal.
Úplně stejně to jde i ze sluchátkového výstupu čehokoli.
Přílohy
P1030487.JPG
P1030487.JPG
josef_novak

#20 Příspěvek od josef_novak »

Tohle https://www.ebay.com/itm/253333169471 by asi ideálně vyhovovalo požadavku.
Přílohy
music-digitizer.jpg
music-digitizer.jpg
music-digitizer2.jpg
music-digitizer2.jpg
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Bohužel , audacity není nativní program . Chtělo by to nový program , jak píši výše , již jsou vypracovány , ale na audio nejsou použity .
Mahoney

#22 Příspěvek od Mahoney »

Hill: On právě nechce to počítadlo (asi aby to nemělo spotřebu, nevím, nepíše proč). Bylo by to event. řešitelné nějakým SBC typu Raspberry.
Hill
Administrátor

#23 Příspěvek od Hill »

Taky to nikomu nenutím, ale při sestřihu dám vždy přednost tomu, signál nejen slyšet, ale i vidět.
Střihu "podle ucha" jsem si užil před 50 lety, co jsem ocenil výhodu různých waveeditorů, už bych se nevracel.
josef_novak

#24 Příspěvek od josef_novak »

Dobře to děláš Hille, jinak se v audio editorech nedělá. Bobek taky viděl, kde vkládá ty jeho šipky, aby mohl z uloženého videa na HDD vypálit DVD-R(W). Nedělal nic poslepu. Akorát exportoval označené, což ty označené vymažeš a výsledek uložíš, takže v principu je to stejné.
Možná že nakonec jde i ta jeho varianta v nějakém editoru.
BOBOBO

#25 Příspěvek od BOBOBO »

Ano , ale v tom dývídku to děláš nativně . Nahraje se úplně bez zásahu a vystříhá JEN tou šipkou , žádné mezisklady , převody , názvy atd.atd . Kdyby mi ještě ta vypalovačka sloužila , tak s ní dnes dělám audio . S klidem vypálím na přepalovací dývko a bylo by , bohuška laser udělal pápá ..... A já hledám stejnou náhradu .
EKKAR

#26 Příspěvek od EKKAR »

Ve Svitavách na motoburze každou druhou neděli seženeš CD/DVD mechanik po 50,-Kč za kus kolik chceš ... Tu včerejší jsi propás, další bude 19.července. Lokalita Svitavy plochodrážní stadion https://mapy.com/s/nezejelusa , vstupný 40 kaček na hlavu kupujícího.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#27 Příspěvek od BOBOBO »

jako vždy , co dodat ??
EKKAR

#28 Příspěvek od EKKAR »

Jo, protože ta mechanika se dá přehodit. Jen ji musíš vykuchat z tý standardizovaný škatule s DPS a konektorama, určený pro montáž do PC kejsky - a vložit jen tu samotnou mechaniku do přístroje ...
Naposledy upravil(a) EKKAR dne 07 črc 2026, 16:16, celkem upraveno 1 x.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
BOBOBO

#29 Příspěvek od BOBOBO »

Kecy v kleci , jako vždy , zkoušeno , nedá .
EKKAR

#30 Příspěvek od EKKAR »

Už několikrát se to tady na fóru řešilo, nedá se vyměnit každá za každou, v tom máš pravdu - ale když se dodrží výrobce a typ, jde mechanika v DVD-rekordéru zaměnit za mechaniku z PC "mechaniky". Prešpuráci "PotPalo" a "rnbw" ti rádi poraděj.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“