Gran Prix STV370Hz (TV-101-70227/M)
Moderátor: Moderátoři
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Podle mého názoru bude buď někde ss zkrat (prorážející kondenzátor) nebo někde dioda nebo tak. Projdi vše jak už jsem psal. Pak by také bylo vhodné kdybys zkontroloval buzení osciloskopem. Zkoušel jsi odpojit to buzení jak jsem psal?? To je dost zásadní věc.
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Ten přece má nastarosti vzchylování ve svislém směru a ty máš problém ve vodorovném směru = horizontál. Možná ještě nějaký jiný kondenzátor nebo chyba v buzení, chtělo by to zkontrolovat průběh. Jas, kontrast a barevnou sytost máš jinak dobrou? Není obraz nějak deformovaný? (myslím jako špatná linearita, smrštěný u okraje atd)
www.sigmaphon.cz
jef111 píše: odpoj buzení koncového tranzistoru horiz. (zvedni R304). Pokud bude těch +145V držet a mezi kolektorem a emitorem toho tranzistoru bude také 145V, ukazovalo by to zase na trafo. Pokud ne, máš zkrat na některém kondu nebo diodě atd.
nechapem.... Ved medzi kolektorom a emitorom predsa musim namerat +145, teda skor 167V "na prazdno" pretoze pridu cez vinutie trafa... ...ci? Sry ale zjavne to nechapem.... alebo to bolo myslene tak ze akonahle tam nameriam menej ako tych 167V tak je FBT v pr....????
EDIT:
Aha uz mi to doslo
ivosek262 píše:chci se vas zeptat kdyz hybu z paskem medenim ktery je prilepenej na vn trafu a kostre tak se ten modrej pruh roztahuje a straci chyby nekde kostra nebo co to muze delat
Je to sice OT, ale spominany problem riesi a poukazuje na neho SM DTV101-3.pdf, ktory najdes na eservice....