Zářivka

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Filda

#16 Příspěvek od Filda »

Sendyx píše:jak myslíš... ale 4 z 5 varanů a 9 z 10 ostatních obratlých doporučují klasickou tlumivku :D

Mazec :lol: ........... ale ted vážně ....... tohle zapojení mě prostě zajímá a chci si ho vyzkoušet jinak bych tam tu tlumivku hodil :wink:
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

Nezapomeň, bude to rušit jako kráva, což klasická tlumka nedělá, navíc teplo z klasické tlumky se taky využije :-). Chudáci ještěři si nebudou mít šanci poslechnout rádio, o elmag smogu nemluvě...
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od AmarokCZ »

Tlumivka by měla pro 25W být 9-10mH - nakonec můžeš proud doladit změnou frekvence (v mezích cca 30 - 40khz). Takovou tlumivku u CFL asi seženeš, drát by měl být cca čtvrt mm.
Pokud použiješ filtr a kondenzátor na vstupu, tak to rušit nebude, otázkou je jen rušení vyzařováním z vodičů vedoucích k zářivce - mám odzkoušeno, že to při délce vodičů 1m ruší docela dost....
Filda

#19 Příspěvek od Filda »

AmarokCZ píše:Tlumivka by měla pro 25W být 9-10mH - nakonec můžeš proud doladit změnou frekvence (v mezích cca 30 - 40khz). Takovou tlumivku u CFL asi seženeš, drát by měl být cca čtvrt mm.
Pokud použiješ filtr a kondenzátor na vstupu, tak to rušit nebude, otázkou je jen rušení vyzařováním z vodičů vedoucích k zářivce - mám odzkoušeno, že to při délce vodičů 1m ruší docela dost....
Ok díky ...... spojil jsem se s danykem a psal zhruba to samé.............. dráty k zářivce 1m........ tam budu mět tak 25cm
meno

#20 Příspěvek od meno »

Filda: Ja myslím že tie jašterice by si na tích pár bliknutí pri štarte zvykli , prežili všetko možné niekoľko 1 000 000 rokov tak prežijú aj toto :wink:
:D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“