Dotaz k RFT colormat 4510A

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sambiliong

#16 Příspěvek od sambiliong »

Vraťme se k tématu. Leoši Přítulo, KTERÝ ČUDLÍK JSI MAČKAL, KDYŽ SES POKOUŠEL TEN TV RFT ZAPNOUT??? Na ovladači pro Color 416 ještě docela dobře poznáš, zda vysílá - nahoře je červená LED, zmáčkneš-li libovolné tlačítko, musí svítit. Takže jak se ta TV chová, když na FUNKČNÍM ovladači zmáčkneš třeba čudlík č 5? Zapne se ze stand-by? Odpověz jasně, stručně a na položené otázky.
Oberleutnant

#18 Příspěvek od Oberleutnant »

Nejdriv jsem tu televizi RFT musel zapnout sitovym vypinacem, jako vsechny.Potom jsem to chtel vypnout tim dalkovym ovladanim stisknutim toho nacervenaleho tlacitka, ale neslo to a pritom to ovladani funguje, predvolby jdou prepinat.U Color 416 to jde i vypinat tim nacervenalym tlacitkem a zapinat predvolbou, ale tady u toho RFT ne.Mozna je tam pro vypinani jiny kod....
hrabosh
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od hrabosh »

Nepsal tu někdo, že se ta televize zapíná předvolbama ? Takže pokud jdou po zapnutí přepínat, ale nejde to s tím zapnout, v ovladači IMHO chyba nebude, což ?
Leda tak zmeřit, co je na příslušném výstupu přijímacího IO v té televizi. Jestli je vada přímo v něm, nebo dál ...
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lukas-Peca »

Leoš a změřit :rofl:
Hill
Administrátor

#21 Příspěvek od Hill »

Třeba tam to relé není nebo je přemostěné. Už jsem to v jednom kousku také viděl - relé mělo oprskané kontakty a občas rozeply, občas neseply, tak se přemostily, odpojila se cívka a televize se zapínala jen síťovým vypínačem.
Ostatní funkce ovladače beze změny.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jef111 »

Hill píše:Třeba tam to relé není nebo je přemostěné. Už jsem to v jednom kousku také viděl - relé mělo oprskané kontakty a občas rozeply, občas neseply, tak se přemostily, odpojila se cívka a televize se zapínala jen síťovým vypínačem.
Ostatní funkce ovladače beze změny.

No a nebo je to relé slepené. To není nic neobvyklého.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Oberleutnant

#23 Příspěvek od Oberleutnant »

Nemate nekdo schema k tomuto tv RFT Colormat 4510A?U toho meho asi odesel zdroj, tak potrebuju schema.Dik
Oberleutnant

#24 Příspěvek od Oberleutnant »

V jakych letech se vyrabely tyto tv RFT COLORMAT 4510A?U te me vubec nesviti obrazovka a nejde vubec zvuk, jenom slabe piska VN trafo a sviti digitron.Muze to byt vadnym zdrojem?Pokud ano, tak bych chtel vedet, jake soucastky odchazi v tomhle zdroji nejvic.Dik
Peterseal

#25 Příspěvek od Peterseal »

Asi ti chýba nejaké napetie pre signálové obvody.
Oberleutnant

#26 Příspěvek od Oberleutnant »

Musim jeste dodat, ze ta tv prestala fungovat zrovna pri ladeni programu.Behem ladeni najednou ztmavl obraz a po chvili uz zhasla uplne obrazovka a prestal jit i zvuk a jenom sviti digitron a slabe piska VN trafo.Kdyz ta tv prestala fungovat, tak se po vypnuti uprostred obrazovky jeste zobrazovaly barevne fleky, ale za par dni se uz prestaly zobrazovat....
Návštěvník

#27 Příspěvek od Návštěvník »

Oberleutnant píše:Musim jeste dodat, ze ta tv prestala fungovat zrovna pri ladeni programu.Behem ladeni najednou ztmavl obraz a po chvili uz zhasla uplne obrazovka a prestal jit i zvuk a jenom sviti digitron a slabe piska VN trafo.Kdyz ta tv prestala fungovat, tak se po vypnuti uprostred obrazovky jeste zobrazovaly barevne fleky, ale za par dni se uz prestaly zobrazovat....

To je naprosto stejný problém jako u Maríny . Ani tato tv nebyla konstruována na provozní napětí 230V . V bývalém NDR používali síť 210V , aby byla neslučitelná se sítí v NSR . Prostě z ideologických důvodů . Někdy měla NDR síť pouze 170V , to když se zaktivoval elektrický ohradník na hranicích . To už by vás mohli ve škole naučit , neb dnes to nejsou "TABU" informace . Z těchto důvodů měly i přivážené přístroje na el. u nás "jepičí život" .
Zdravím Ivan
Peterseal

#28 Příspěvek od Peterseal »

Mám rádio TESLA Carioca(1965) a má napísané 220V a na 230V ide v pohode. To vadilo iba TV?
Návštěvník

#29 Příspěvek od Návštěvník »

CJ píše:Mám rádio TESLA Carioca(1965) a má napísané 220V a na 230V ide v pohode. To vadilo iba TV?

Ne , jedná se o pověstnou vyjímku potvrzující pravidlo . Ivan
Oberleutnant

#30 Příspěvek od Oberleutnant »

No jo, ale ta tv RFT odesla asi az za tri mesice pote, co jsem si ji privezl domu a uz jsem ji zapinal nekolikrat a na ni je navic napsano 220V a ne 210 nebo 170V!Napr. radio RFT mi funguje normalne i na 230V a je bezne v provozu a nebo tv Rubin mi taky funguje normalne, ale nevim, jake napeti pouzivali v SSSR.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“